Pretraga

Stigao je update: Roditelji vam od sada mogu ograničiti što smijete raditi na TikToku

A- A+

TikTok proširuje roditeljsku kontrolu nad sadržajem koji njihova djeca pretražuju, a moći će i utjecati na privatnost njihovih profila na popularnoj društvenoj mreži.

Foto: Unsplash

Kako piše The Verge, većina novih značajki unutar roditeljskih postavki odnose se na privatnost.

Ograničenje na sadržaj, pretraživanje i privatnost profila

Roditelji će sada moći odrediti i ograničiti tko sve može komentirati TikTokove njihove djece, tko im može pregledavati profil i tko sve može vidjeti koje su videe lajkali. To omogućava roditeljima da ograniče profile svoje djece, primjerice, na način da su samo njihovi prijatelji u toku s tim što rade na popularnoj društvenoj mreži. Već otprije postoji i opcija putem koje roditelji mogu ograničiti ili čak potpuno isključiti mogućnost privatnih poruka (DMs).

Nova ograničenja odnose se i na sadržaj. Roditelji će tako sada moći kontrolirati koga i što njihovi tinejdžeri pretražuju po TikToku. Tako će moći onemogućiti pretragu određenih videa, korisnika, hashtagova i zvukova, što će otežati djeci u nalaženju određenih sadržaja unutar aplikacije.

U tom kontekstu već postoji posebno ograničenje koje roditelji mogu odabrati za sadržaje koji nisu primjreni dobi njihove djece kao i alat pomoću kojeg mogu ograničiti vrijeme korištenja aplikacije na točno određeni period od nekoliko sati.

Sve je dio obiteljskog paketa

Sve nove značajke dio su TikTokovog obiteljskog paketa. Taj alat omogućuje roditeljima da se povežu s profilom svojeg djeteta i onda postave svoje limite. Djeca će putem svojih profila moći onemogućiti bilo koji od limita, no roditelji će odmah na svoje uređaje dobiti obavijest, što znači da nema mogućnosti zaobilaska bez da roditelj sazna.

Podsjetimo, TikTokov svojevrsni prethodnik, mreža Musical.ly nije imao slične značajke pa nisu uspjeli dobiti dozvolu za korisnike u dobi ispod 13 godina. TikTok je, kako bi riješio sporne stvari, platio čak 5.7 milijuna dolara u nagodbi sa Sjedinjenim Američkim Državama.

tiktok
Share via
Copy link
Powered by Social Snap