Pretraga

Stiglo je vrijeme odlaska na plažu, a ove grickalice definitivno trebate ponijeti sa sobom

A- A+

Odlazak na plažu bi trebala biti vrlo ugodna stvar, ali često se dogodi da nije. Ovisno o tome kakav ste tip kada je u pitanju odlazak na plažu, određen dio vremena morate provesti u nerviranju oko spremanja za plažu.

foto: Pexels; Bayu jefri

Ljudima je hrana bitna, i to ne samo za preživjeti. Volimo finu hranu pojesti, kao što još više volimo pojesti finu hranu u dobrom društvu. Apsolutno sve nekako bolje i ljepše ide kada se može usput i nešto prigricnuti – zato smo i uspjeli preživjeti online nastavu, uz slatkiše i slane grickalice. I kako onda ne voljeti hranu?

Posebno nam je drago kada ne moramo razmišljati o tome što jedemo, odnosno možemo li si to dopustiti. Nemojte sada ovo pogrešno shvatiti, naravno da ne želimo poticati ‘diet culture’, ali isto tako… Je li zaista pametno na dnevnoj bazi pojesti kutiju keksa dok bingewatchati neku (valjda dobru) seriju? I nije baš.

Nije to baš dobra ideja ni kada ste na plaži, ali tada se barem možete opravdati gladi koju osjećate  nakon što ste cijeli dan proveli plivajući, igrajući picigin i slično. Jeste li ustvari možda većinu vremena proveli ležeći u hladu? Da, ali i dalje ste morali doći do plaže. Nadamo se da barem to niste došli autom…

U svakom slučaju, bilo bi glupo otići na plažu, a ne ponijeti nešto za pojesti. Naravno, u većini slučajeva postoji opcija kupnje neke hrane, ali sjetite se da je to namijenjeno stranim turistima, odnosno njihovim novčanicima. Zato je vjerojatno bolje doći pripremljeni, koliko god to bilo naporno. Pokušat ćemo vam malo olakšati s nekoliko prijedloga.

Izdvojeni članak

Napokon je došla i sezona jagoda: Tri brza, jednostavna i zdrava recepta!

Čips

Koliko god voljeli slatko, ne možete reći da vam nakon slatkog ne treba nešto slano. Nerijetko će se dogoditi i da ste počeli sa slanim, samo da biste s time i završili – zato i mi počinjemo s čipsom. Iako postoji mali milijun slanih grickalica, čips je onaj koji bismo vam predložili kao najbolji za odlazak na plažu.

Do ove odluke smo došli kada smo usporedili čips s ostalim opcijama. Slani štapići su također dobra opcija, ali mnogi će se reći (s pravom!) da to ni nisu prave grickalice. Kikiriki je gotovo pa nemoguće pristojno jesti (a to pokušavate biti, je li), dok kokice koje nisu tople jednostavno ne vrijede. Naravno, možete se uvijek odlučiti i za smoki, ali iza čipsa neće ostati one ‘ružne’ mrvice.

Gumeni bomboni

Kada su u pitanju slatkiši, priča je nešto izazovnija. Naime, mnogima je prvi pojam na slatko upravo čokolada, koja je praktički zabranjena na plaži. Ne zato što nije fina, već zato što će vam se rastopiti. Osim ako ne nosite sa sobom mini-hladnjak, tada vam je sve dopušteno i moguće, pa čak i nositi čokoladu.

Problem s većinom keksa je također to što sadrže čokoladu. Mogli bismo reći da je čokolada pomalo ‘drama queen’ jer se topi i za puno manje stvari, a kamoli ne kada cijeli dan provede na Suncu, gdje je vjerojatno plus pedeset u svakom trenutku. I zato su gumeni bomboni jedini logičan izbor. Dok se i oni ne rastope, a nadajmo se da neće…

Lizalice

Kada ste posljednji put uzeli lizalicu? Vjerojatno je u pitanju bila nekakva slučajnost, a damo se kladiti da vam se svidjelo. Samo, tko se još sjeti kupiti lizalicu? Ovim putem vas mi želimo podsjetiti i potaknuti da se odvažite upravo na to. U pitanju je odličan slatkiš koji će zasigurno preživjeti sve moguće temperature.

Jedino s čime ćete se zaista morati boriti jest kako otvoriti lizalicu, no to je borba koja je uvijek prisutna, na plaži ili ne. Možete si pokušati olakšati tako što ćete unaprijed nekako pripremiti otvaranje, no da je to najpametnija opcija – vjerojatno nije, nećemo se lagati.

Voće

Možete li pogriješiti s voćem? Ustvari možete, i to tako što zanemarite činjenicu da voće ima drugačiji okus kada se ugrije. Naravno, većina voća je boljeg okusa kada je hladna, ali možemo se složiti da je lubenica vjerojatno puno goreg okusa kada se ugrije, od recimo jabuke. Jabuku je također puno jednostavnije pojesti negoli lubenicu.

Stvari su to koje morate uzeti u obzir kada birate koju voćku ponijeti. Idealna je opcija ona u kojoj uopće ne nosite voće sa sobom, već putem berete divlje voćke. Nažalost, riječ je o luksuzu koji si rijetki mogu priuštiti – pa zato apeliramo na sve koji mogu, da to i iskoriste!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap