Pretraga

Stilistica Lane Jurčević i mlada dizajnerica (25) oduševila novom kolekcijom

A- A+

Mlada 25-godišnja dizajnerica Željka Molnar (umjetničkog imena Lia Stazia), ujedno i stilistica pjevačice Lane Jurčević, izradila je prvu kolekciju odjeće naziva ‘A(symmetric) gameplay’ pod svojim brendom Toxicat. Iako odjevnim komadima prevladavaju crna, siva i bijela boja, kolekcija nije klasičnog kova. Kombinacija je smiraja i zaigranosti. Samo nekoliko dana nakon što je šest jedinstvenih majica te jedna haljina promovirano fotoshotingom, u glavnoj ulozi s prekrasnim hrvatskim modelom međunarodnog glasa Ana Mariom Cajner, upiti i narudžbe zainteresiranih pljušte sa svih strana. Kako je nastala kolekcija, za koju dobnu skupinu je namijenjena i ostale pojedinosti nam otkriva Željka Molnar.

Mlada dizajnerica i stilistica Lane Jurčević Željka Molnar (Lia Stazia), predstavila je prvu kolekciju odjeće, nazvanu ‘A(symmetric) gameplay’ unutar svoga brenda Toxicat, za koji je do sada izrađivala isključivo nakit. Svih sedam odjevnih predmeta izrađeni su u tri boje, crnoj, sivoj i bijeloj. No, kolekcija ipak nije klasična, nego je kombinacija zaigranosti i smirenosti. Evo kako svoj najnoviji uradak vidi 25-godišnja dizajnerica.

Izdvojeni članak

Mlada dizajnerica kreira unikatan nakit i odjeću

Odjeća za djevojke sa stavom

Već smo predstavili prijašnje radove Željke Molnar, od kojih treba istaknuti nakit, koji je predstavila na Dreft Fashion Weeku, kao i nakit s animalnim motivima, unutar spomenutog brenda Toxicat, te uspješnu samostalnu reviju redizajniranih komada odjeće u zagrebačkom klubu Vip.

Za Lanu Jurčević je pak radila stylinge za spotove ‘La la land’ i ‘Noć bez granica’ te za mnoge koncerte.

Kolekcija ‘A(symmetric) gameplay’ ipak je do sada najuspješniji Željkin projekt, barem po odjeku u javnosti. Ključ možda leži i u stručnom timu koji je okupila oko sebe. Naime, kampanja je ostvarena u suradnji s fotografkinjom Karmen Poznić te prekrasnim modelom Anom Mariom Cajner. Za šminku je zaslužna Tena Bašić, a za oblikovanje kose Nina Dundur. Modnu priču i vizualnu ideju potpomogao je zaokružiti Sexy Plexy nakit.

– Žena koja nosi Toxicat moderna je, ali i drugačija, ne boji se pokazati tko je kroz odjeću. Snažna. Pozitivna. Izražajnije osobnosti. Teži odjeći koja će joj dati prostora da se izrazi, transformira i kombinira ovisno o prilici i osjećajima. Prikazuje njenu elegantnu stranu s dozom stava. Jednostavnu s dozom upečatljivosti i karaktera. Zaigranu uz dozu smirenosti, ovako svoju kolekciju vidi 25-godišnja dizajnerica.

Izdvojeni članak

Modna revija redizajniranih komada odjeće

Geometrijski oblici te mekani materijali

– Trudila sam se povoditi za svojim estetskim kriterijima, predstaviti svoju ideju i viziju. Spojiti jednostavnost i upečatljivost. Napraviti u isto vrijeme i zaigranu i smirenu kolekciju. Iako se kolekcija bazira na crnoj, bijeloj i sivoj, mislim da sam uspjela postići dojam jedinstvenosti i upečatljivosti.

Željela sam da se osoba koja nosi Toxicat odjeću osjeća drugačijom, posebnom, te da ima široku mogućnost igre s ostatkom svoje garederobe, otkriva nam Željka Molnar.

Kroz cijelu kolekciju se protežu jednostavni geometrijski oblici. Odjeća je izrađena od mekanih i udobnih materijala akromatskih boja, koja tako tvori upečatljivu i prepoznatljivu igru simetrije i asimetrije, kako uostalom otkriva i naslov kolekcije.

Pitali smo Željku, postoji li neka dobna skupina kojoj je kolekcija namijenjena te koje su prilike u kojima je pojedine komade dobro odjenuti

– To je individualna stvar i ovisi o tome kako i sa čim se kombinira. Može se nositi kao dnevna, ležerna, ali i večernja varijanta. Uskoro ćemo na našoj Facebook stranici i Instagramu prikazati kako se sve ona može kombinirati i dati ženama širu sliku o kolekciji i mogućnostima koje pruža, pojašnjava dizajnerica Molnar.

Izdvojeni članak

Šibenska studentica TTF-a (23) će dizajnirati za Zaru u Šangaju

U samo jedan dan više od stotinu poruka

Kolekcija je predstavljena prije nekoliko dana, kada je sve bilo u potpunosti spremno. Čekao se i završetak inozemnog angažmana Ana Marie Cajner, jer je dizajnerica isključivo s njom željela otvoriti kampanju.

– Ana Maria je djevojka izrazite ljepote i odlične mogućnosti za transformaciju. Baš idealna za viziju koju sam imala, govori Željka.

Pomno su isplanirani i ostali detalji kolekcije, dakako i materijal.

– Kolekcija je izrađena od materijala koji je restezljiv te jako ugodan za nošenje. Riječ je o jerseyu te na pojedinim modelima u obliku dodataka na rukavima ili prsima, o umjetnoj koži. Na samo jednom modelu pojavljuje se na rukavima metallic lycra, objasnila je dizajnerica.

Kada se sve ovo uzme u obzir, ‘A(symmetric) gameplay’ nije mogla proći neopaženo.

– Odraz i reakcije ljudi jako su pozitivne. U samo jedan dan odgovorila sam na preko stotinjak poruka. Nakon nekog vremena jednostavno sam prestala brojiti. Dobivam upite, komentare, pohvale. Stvarno sam jako zadovoljna, zaključuje Željka Molnar.

Toxicat pronađite na www.facebook.com/toxicat.designs i instagramu, toxicat_designs.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap