Pretraga

Što emotikoni koje šaljete govore o vama

A- A+

Ponekad riječi jednostavno nisu dovoljne da izrazite ono što želite poručiti, a pogotovo je to slučaj razgovora preko poruka i chatova online. Upravo tu u pomoć stižu emotikoni, koje koriste gotovo svi.

Ljudi koriste emotikone i na normalan i na ortodoksan način, a oni koje sami koristite zapravo mogu dosta reći o vama, piše Business Insider.

Izdvojeni članak

Mijenjaju li emoticoni naš mozak?

Vrlo jednostavan test na blogu

To možete otkriti ako otvorite Emojinalysis, Tumblr blog koji vam govori što ne valja u važem životu bazirajući se na vaše nedavno korištene ‘smajlije’.

Dan Brill, kreator bloga i ‘copywriter’ u agenciji Droga5, inspirirao se za spomenuti projekt nakon što je shvatio da su njegovi, u posljednje vrijeme korišteni emotikoni, pomalo zabrinjavajući.

– Tu je bilo mnogo ‘cuge’, čudnih izraza lica, stvari koje eksplodiraju, rekao je Brill i zapitao se je li to zapravo u redu.

Izdvojeni članak

Aplikacija s nevjerojatnom točnošću predviđa osobnost prema onome što objavljujete na Facebooku

Ipak ga ne shvaćajte ozbiljno

No, umjesto da rješava svoje probleme, on je odlučio analizirati tuđe ‘smajlije’.

– To je nešto poput dobre priče, pomalo kao istraživanje mjesta zločina. Uzimate mnoštvo naizgled nepovezanih stvari i pokušavate shvatiti što paše gdje, no umjesto otisaka imate razne face i oblike. Pokušavam gledati preko ‘smajlija’ i srca, stvari koje svi koriste, da bih vidio što to govori o osobi. Ipak, bitno je naglasiti da nemam nikakvog psihološkog treninga i zapravo nemam pojma što radim, zaključio je Brill.

Što emotikoni koje šaljete govore o vama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap