Pretraga

Što napraviti kad vam se ‘zamrzne’ pametni telefon

A- A+

Vlasnici iPhonea ili ostalih pametnih telefona često gube živce jer ime se ‘zamrzavaju’ pa ne znaju na koji način ih ponovno vratiti u funkciju. Umjesto da vadite bateriju, što će naštetiti vašem uređaju, provjerite na koje sve načine možete otkloniti problem zamrznutog ekrana.

Zamrzivanje’ ekrana nešto je s čim se suočavamo prilikom korištenja računala, laptopa, ali i pametnih telefona. Korisnici u tom slučaju najčešće izgube živce pa donesu odluku koja dodatno šteti njihovim uređajima – izvade bateriju. Umjesto da napravite krivi korak, provjerite što trebate napraviti kada vaš iPhone ili neki drugi pametni telefon prestane raditi.

Izdvojeni članak

Deset zapovijedi za korištenje smartphonea na koncertima

Restartirajte uređaj

Restartirati uređaj nije isto što i izvaditi baterju, stoga vam je svakako bolja opcija ugasiti i ponovno pokrenuti rad uređaja. Ne trebate se brinuti da će nestati vaše zadnje izmjene, jer se gašenjem pametnog telefona dovršavaju prethodno učinjena ažuriranja ili skidanja aplikacija.

Uključite u struju

Nekada je dovoljno samo uređaj priključiti na punjač i u struju. No nemojte izgubiti strpljenje jer ponekad treba sačekati do dvije minute prije nego što se ekran odmrzne.

Izdvojeni članak

Ovo su temeljne aplikacije koje svaki vlasnik smartphonea mora imati

Zatvorite pozadinske aplikacija

Korisnici često ostave upaljene aplikacije koje u tom trenutku i ne koriste, što je zapravo i najčešći uzrok nereagiranja uređaja. Stoga je najbolje paziti da su vam upaljene samo one aplikacije i programi koje doista koristite.

Oslobodite prostor

U većini slučajeva zastoj ekrana uzrokuje i popunjena memorija uređaja i memorijskih kartica. S vremena na vrijeme provjeravajte kakvo je stanje s kapacitetom uređaja, jer sigurno zaboravite izbrisati stvari koje vam više ne trebaju.

Provjera ažuriranja

Zamrznuti ekran može se pojaviti i zbog činjenice da predugo izbjegavate potrebna ažuriranja.

Vraćanje sustava

U krajnjem slučaju, kada ništa od navedenog ne koristi, možete vratiti sustav u stanje prije nego što ste primijetili kvar. No možete sustav vratiti i u stanje u kakvom je bilo kad ste ga tek kupili, ali onda imajte na umu da će biti izbrisan sav sadržaj koji se nalazi na uređaju.

Što napraviti kad vam se ‘zamrzne’ pametni telefon
Share via
Copy link
Powered by Social Snap