Pretraga

Strašne posljedice: Bolje vam je ne zaboravljati skidati šminku prije spavanja

A- A+

Koliko puta ste zaboravili skinuti šminku prije spavanja, unatoč tome što se oduvijek savjetuje da je to jedna od najbitnijih stvari u njezi kože. Iako dobro znamo da izbjegavanje čišćenja lica vodi do ubrzanog starenja kože, mnoge mlade žene i dalje si dozvole noć s kompletnim make up-om na licu tu i tamo. Ipak, broj žena koje to rade zapanjujuć je, a još su gore posljedice koje takav nemar ostavlja na koži.

Navika zaboravljanja skidanja šminke djevojaka iz srednjoškolskih i studentskih dana ostavlja grozne posljedice na njihovoj koži. Takvu praksu one nastavljaju i u dvadesetim godinama, unatoč upozorenjima kozmetičkih stručnjaka.

Izdvojeni članak

Nekoliko savjeta za dnevni make up

Velik broj žena zaboravlja skinuti make up

Više od polovice ispitanih žena priznalo je da barem jednom tjedno legnu u krevet sa šminkom na licu, a glavni razlog tome je pijanstvo zbog kojeg im se kada dođu iz noćnog izlaska baš ništa ne da. To su rezultati istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji, prenosi Mail Online. Također, ispitanice su svjesne štetnih posljedica te loše navike, ali ne samo zbog brojnih upozorenja koja su dobile, već i zato što su neke od njih dobile mrlje i akne upravo iz tog razloga.

Jedan dio ispitanica je pak zbog neskidanja šminke ‘kažnjen’ suhom i dehidriranom kožom, dok su neke otkrile kako su im trepavice krhkije nego prije.

Izdvojeni članak

Najgore make-up kombinacije

Štetna navika koja jako postaruje lice

Skidanje šminke traje tek nekoliko minuta, stoga ne postoji dovoljno dobar izgovor za to što ste legli našminkani u krevet, kazali su stručnjaci. Zbog upravo tog nemara koža lica u prosjeku stari 2,15 dana, što znači da godišnje u licu starite više od tri i pol mjeseca. Vjerujemo da će ovo prilično šokantno saznanje natjerati mnoge lijenčine da prije spavanja ipak odstrane svu kozmetiku s lica.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap