Pretraga

Studenti, ne zanemarujte svoj ‘kes’: Doznajte gdje i kada besplatno možete na pregled i popravak zuba

A- A+

Iako mijenjaju mjesto stanovanja, mnogi studenti nakon dolaska u Zagreb odbijaju promijeniti i stomatologa kojeg imaju u svom mjestu. Nerijetko se tako događa i da zbog toga prorijede posjete zubaru te pomalo zanemare brigu o zubima i usnoj šupljini. No, dobra vijest je da postoji mjesto gdje taj pregled i manje popravke u Zagrebu možete obaviti potpuno besplatno.

foto: pixabay

Brojni zagrebački studenti s time nisu upoznati, ali Stomatološki fakultet u Zagrebu nudi im besplatni pregled zuba, a u to su uključeni i manji popravci, poput zamjene crne za bijelu plombu, popravak karijesa i slično.

Besplatni pregledi odvijaju se sve radne dane, osim četvrtka, prema rasporedu u tablici koja slijedi, a koji je važeći do kraja ovog semestra. Studenti Stomatološkog zainteresirane su zamolili da se za pregled predbilježe putem maila.

Inače, Zdravo sveučilište na čijoj je Facebook stranici objavljena ova informacija, je promotivno-preventivni program čiji je jedan od ciljeva da studenti tijekom studija na Sveučilištu u Zagrebu očuvaju zdravlje te ga kroz dobivanje novih znanja, vještina socijalne i kulturne interakcije i unaprijede.

Napomenimo ovom prilikom i kako stomatološki pregledi nisu jedini besplatni pregledi za studente. Tako, primjerice, Nastavni zavod za javno zdravstvo, dr. Andrija Štampar nudi mogućnost besplatnog PAPA testa i savjetovanja o reproduktivnom zdravlju za studente i učenike. Osim toga, moguće je i testirati se na spolne bolesti, o čemu više možete pročitati ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap