Pretraga

Studenti osmislili obuću koju sami printate i sastavljate

A- A+

Studenti Instituta Pratt Haratio Yuxin Han i Kevin Crowley osmislili su jeftinu obuću koju će svatko moći sam isprintati i sastaviti. Radi se o obući napravljenoj od materijala koji je moguće reciklirati, a trenutno postoje u dva modela – natikače u azisjkom stilu i sandale.

www.mashable.com

Yuxin Han i Kevin Crowley studiraju na Institutu Pratt Haratio, a spomenuti dvojac osmislio je obuću koju će svatko moći jednostavno sam proizvesti, piše Mashable.

Izdvojeni članak

Odjeća i obuća koja je obilježila 2012. godinu

Isprintati, sastaviti i obuća je spremna

Han i Crowley tvorci su obuće izrađene od pjenaste gume koju je moguće reciklirati i čijoj izradi ne prethodi kompliciran postupak izrade kalupa, šivanja ili lijepljenja.
Trenutno na njihovoj izradi radi tim projekta Unifold, a obuću je dovoljno isprintati i na vrlo jednostavan način sastaviti. Namjenjene su za oko 300 milijuna stanovnika zemalja u razvoju koji si ne mogu priuštiti skupe cipele.

Nacrte ćete moći naći na internetu

Dizajn je osmišljen na način da se ovaj tip obuće može što jeftinije proizvesti. Kupcima će biti dovoljno skinuti nacrte s interneta, isprintati ih te izrezati materijal po navedenim obrascima. Nakon što ih sastave, obuća će biti spremna za nošenje.
Trenutno su u ponudi dva modela: natikače u azijskom stilu te sandale. Projekt Unifold je još uvijek u ranoj fazi razvoja, ali će se svojim proizvodom vrlo brzo naći na tržištu.

Studenti osmislili obuću koju sami printate i sastavljate
Share via
Copy link
Powered by Social Snap