Pretraga

Studenti otkrivaju kako će provesti najluđu noć u 2020. godini: ‘Vjerojatno doma u pidžami uz neki film’

A- A+

Bliži se najluđa noć u godini – doček Nove. Ili je to barem prije bio slučaj. Ove godine, baš kao što posljednjih mjeseci ne idemo u klubove, na koncerte ili na bilo kakve tulume, tako nećemo ni Novu proslaviti kako to inače bude slučaj. Putovanja su praktički onemogućena, a najbliže partiju ćete doći s kućnim okupljanjem (uz strah od prijave).

pixabay.com

Želja za ludim dočekom Nove vjerojatno nije nikad bila veća nego što je ove godine. Nakon svega što se dogodilo u posljednjih 360-ak dana, zaista smo spremni završiti s 2020. i krenuti u novu godinu, po mogućnosti nešto blažu.

Kako bi godina bila što bolja, postoje razne tradicije kojih se ‘treba’ pridržavati – vjerujemo da će se ove godine paziti i na najmanje detalje. Ništa se ne prepušta slučaju, ne možemo riskirati još jednu ovakvu godinu. No, kako se pridržavati tradicija kada je situacija takva da su stvari bitno drugačije no inače?

Svašta se veže uz novogodišnju noć, no među poznatijima je ona ‘kakav doček, takva godina’. Stoga nam svima treba najbolji doček ikada, u nadi da će i sljedeća godina biti najbolja ikad (ili barem nešto bolja od ove prošle). Ipak smo ograničeni s nekim stvarima (pandemija i slično), no potrebno se je snaći. Razgovarali smo s nekoliko studentica koje su nam otkrile svoje planove, ali i želje za sljedeću godinu.

Izdvojeni članak

Last minute ideje za doček Nove godine

– Planovi za novu godinu su još u tijeku ali zasigurno ju ne mislim provesti kod kuće. Uglavnom želim dočekati novu godinu s frendovima i podružiti se malo. Posljednjih godina doček sam provela kod prijatelja i svake godine negdje drugdje i imam jako zanimljive i lijepe uspomene. Velika je promjena zbog toga što smo ograničeni, ali ne mijenja činjenicu da se neću zabaviti jer je to ipak nova godina. Smatram da meni neće ništa faliti, možda jedino neki ljudi koji neće moći biti s nama, ali nadoknadit ćemo to, rekla nam je Ana-Marija (19) s Prehrambene tehnologije.

Ana-Marija nam je tako rekla i da ju cijela priča s propusnicama nije previše zasmetala jer ionako nije imala neke velike planove. Samo ima jednu želju, a to je da se sve vrati u normalu. Želja je to većine ljudi, pa ne čudi što njezino mišljenje dijeli i naša sljedeća sugovornica.

Povratak u normalu

– Želja za 2021. mi je prvenstveno zdravlje za sve nas koji se nalazimo u ovoj situaciji te da se vratimo normalnom načinu života i da upišem drugu godinu. Htjela bih ići na brucošijadu, što nisam naravno ove godine, ići s kolegama na kave i sve što ostali studenti rade. Ne bih željela da mi rani studentski dani prođu samo na relaciji fakultet – stan- menza, pojadala nam se Lukrecija s Biologije.

Zaista je otužno gledati kako vrijeme prolazi, a ništa se ne događa – odnosno, događaju se ružne stvari koje nikome ne donose radost. Blagdani su inače vrijeme velike radosti i veselja, no ove godine je razlog za pozitivu teže pronaći no ikada. Lukrecija je ipak uspjela i u tome!

– Ove godine praznike provodim u svom domu te uvođenje propusnica meni, osobno, nije pokvarilo planove jer sam i mislila biti s obitelji za vrijeme blagdana. Ovogodišnji doček Nove još ne znam kako ću provesti, vjerojatno doma u pidžami uz neki film s bliskom osobom. Smatram da je ovo velika promjena jer sam prošlog dočeka nove godine bila u krugu više ljudi, a sada će biti skroz drugačija atmosfera. Kao svijetlu točku ovog dočeka istaknula bih to što ne moram birati što obući, s kim sve ići i slaviti, a i uštedjet ću nešto novca, otkrila nam je Lukrecija.

Nešto drugačiju priču je pak imala naša sljedeća sugovornica.

Stare tradicije

– Zadnjih godina nisam slavila Novu, već bih doma pogledala neki film i to bi bilo to. Jednostavno nisam previše od izlazaka, a još manje isforsiranih druženja, kako to inače bude na dočeku. Ipak, ove godine slavim. Naravno, u krugu obitelji, no planiramo zaista napraviti parti. Kupujemo pjenušac koji otvaramo u ponoć, nosimo crveno rublje i crveni ruž… Ukratko, planiram u Novu ući sa stilom, u nadi da će takva biti i godina, planovi su Eve (22) s Filozofskog.

Teško je procijeniti čiji je pristup bolji, no jedno je sigurno – svi se nadamo da ćemo uspješno otjerati ovu groznu godinu i optimistično ulazimo u novu! Sve najbolje vam želimo!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap