Pretraga

Studenti preporučuju: filmovi koje morate pogledati

A- A+

Bliži se vrijeme u kojem uživaju svi filmofili, ali i oni koji to nisu. Uskoro se održava još jedna dodjela Oskara, što znači da će uskoro izaći i popis svih nominacija. Ako ste osoba koja drži do toga, slijedi vrijeme danonoćnog gledanja ozbiljnih i teških filmova, a ako niste… Bliže se rokovi, svakako morate nešto gledati.

Foto: Pixabay

Rijetko tko ima dovoljno samokontrole da se uspije suzdržati od binge watchanja neke serije u vrijeme ispitnih rokova. Ne zato što izbjegavamo učenje (možda samo malo?), već zato što je teško držati koncentraciju na razini cijelo vrijeme. Sada, to što neki ljudi čine korisne stvari kako bi se oporavili je drugi par rukavica.

Izdvojeni članak

10 grešaka koje do sada niste primijetili u kultnoj seriji ‘Prijatelji’

Nekima je prioritet vježbati, drugima podružiti se s ljudima, ali većina se ipak okreće gledanju filmova i serija. Puno je jednostavnije u pidžami pogledati film od sat i pol, nego se spremiti za kavu s nekime, koja će se na kraju pretvoriti u pivu i možda neki izlazak. Moglo bi se reći da gledanjem filmova i serija ustvari više učimo nego bez toga? Dobro, sad pretjerujem…

U svakom slučaju, bitno je u rokove ući spreman. Ovisno o tome jeste li osoba od serija ili filmova, morate si pripremiti par lista. Iz osobnog iskustva, filmovi oduzimaju manje vremena. Možda traju dulje od epizode serije, ali je isto tako istina da onda neće doći u napast da pogledate cijelu sezonu u jednom danu, što je na kraju puno dulje od jednog filma od dva sata…

Mini lista

Ono što je zeznuto s filmovima jest što je teško pronaći dobar film, dok dobrih serija ima na svakom koraku. Čak ni ne moraju biti toliko dobre, ali lakše se uživjeti u priču, pa samim time pruža bolje iskustvo, pa to odmah i smatramo boljim. Pogotovo u svijetu binge watchanja, kada ne postoji čekanje za novom epizodom, ili ne daj Bože, novom sezonom… Sve je tu, na samo par klika mišom.

Stoga, odlučili smo se potruditi sastaviti mini listu filmova koje morate pogledati. Neki su osobni favoriti, a ostale su predložili moji sugovornici. Redoslijed filmova je potpuno nasumičan, no imajte na umu da su moji prijedlozi definitivno bolji od ostalih..

Oceanovih 11, 12 i 13

Ako tražite film koji nije pretežak za gledanje, ali opet nije prepun glupih šala koje nisu smiješne, ovo je idealan odabir. Svi smo barem jednom sanjali o velikoj pljački, a kladim se da je većina to pomislila upravo nakon gledanja jednog od ovih filmova. Pretpostavljam da su svi ovo vidjeli barem jednom u životu, no radi se o filmovima koje je potrebno ponovno pogledati, kako bismo sve shvatili.

I dok je radnja trećeg dijela donekle odvojena od prvog i drugog, idealno bi bilo da ih gledate kronološkim redoslijedom, tako će vam biti najzanimljivije. Ako nemate živaca ni vremena za 6 sati pljačkanja, onda pogledajte Oceanovih 12. Jednostavno jedan od najboljih filmova ikada…

Trainspotting

– Film koji je apsolutno remek djelo i spiritualno iskustvo. Mislim da je to jedan od onih koji se jednostavno moraju pogledati, po mogućnosti nekoliko puta, kako bi se što bolje doživio. Obožavam sve o tom filmu, od odlične glazbe pa do savršenih glumaca, otkriva Katarina (21).

Nedavno je izašao i drugi dio ovog kultnog filma, s gotovo pa identičnom glumačkom postavom, pa je ovo idealno vrijeme da pogledate obadva, jedan za drugim!

Kill Bill

– Jedan od najboljih Tarantinovih filmova, koji jednostavno odiše nečime što me privlači. Nedavno sam ga ponovno pogledao, nakon što sam u kinu pogledao zadnji Tarantinov film, i samo me to sve skupa podsjetilo koliko volim taj film, priznaje nam Andrej (20).

Once Upon a Time in Hollywood je posljednji proizvod Tarantinovog ludila, no svi se možemo složiti da se rijetko što može mjeriti s Kill Bill, filmom koji je obilježio cijelu jednu generaciju…

Before Sunrise

Ako ste u potrazi za filmom koji je savršena ljubavna priča, ovo je film za vas. U zadnjih godinu dana otkako sam ga prvi put pogledala, mislim da sam ga pogledala jedno tri puta, toliko je dobar. Sve ono što ste ikada željeli i zamišljali – tu je.

Kada bih ga morala opisati kao žanr, rekla bih da je riječ o modernoj bajki. Sve je moguće i realno, no šanse da se to dogodi su minimalne… Ili možda ipak ne?

The Invisible Guest

– Ovo je moj omiljeni film koji bih definitivno preporučila svima, zato što se prefora razvija radnja i ima jako dobar plot twist. Toliko dobar da ga cijeli film nećete očekivati, a onda se dogodi i sve napokon ima smisla, nagovara nas Iva (23).

Teško je pronaći film koji nije predvidljiv, a da opet nije pun rupa koje je nemoguće objasniti. Iskreno cijenim ako je film dobar kao što nam Iva kaže, a vjerujem da je!

Tri idiota

– Komedija koja traje preko dva sata koja dolazi ravno s Bollywooda i ima ocjenu 8.4 na IMDB-u. Je li potrebno još nešto reći, zapitala se Fiona (21)

 

Nismo naviknuli gledati filmove koji ne dolaze iz američke i ponekad engleske produkcije, no upravo tu se kriju one dobre stvari. Jedna od njih je i ova komedija koja je puno više od ispraznih šala, a to potvrđuje i kritika!

Studenti preporučuju: filmovi koje morate pogledati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap