Pretraga

Studenti stomatologije demonstracijama će obilježiti Dan oralnog zdravlja

A- A+

Udruga studenata dentalne medicine ovogodišnji će Svjetski dan oralnog zdravlja provesti radno. Na zagrebačkom Cvjetnom održat će kratke demonstracije na kojima će pokazivati zainteresiranim prolaznicima tehniku pravilnog četkanja zubi te podijeliti pokoji savjet o važnosti oralnog zdravlja.

Foto: Flickr; Herry Lawford

Udruga studenata dentalne medicine Stomatološkog fakulteta u Zagrebu poziva sve zainteresirane da im se 20. ožujka od 10 do 16 sati pridruže na Trgu Petra Preradovića (Cvjetnom trgu) u Zagrebu. Naime, upravo se u ponedjeljak obilježava Svjetski dan oralnog zdravlja pod sloganom ‘Pametno do zdravih usta’, pa će ondje članovi Odbora i volonteri održati kratke demonstracije na kojima će pokazivati zainteresiranim prolaznicima tehniku pravilnog četkanja zubi na modelima i podijeliti pokoji savjet o važnosti oralnog zdravlja, ali i promotivne proizvode sponzora.

Izdvojeni članak

Ovo vas očekuje na testu psihomotoričkih sposobnosti za zagrebačku Stomatologiju

– Ovakvim prijateljskim pristupom, koji je popraćen dodatnim zabavnim sadržajima (foto okvir, kostimirane zubić vile), sudionici će pokušati ukloniti strah od stomatologa kod građana i zainteresirati ih da redovito posjećuju stomatologa, priopćuju iz Udruge. 

Cijeli projekt podržan je od strane Svjetske dentalne organizacije (FDI), Stomatološkog fakulteta i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. 

– Dva su cilja kampanje u 2017. godini. Naglasak je na ustima kao temeljima kretnji čeljusti pojedinca, kako bi se ostvarilo žvakanje, govorenje i smijanje. Drugi cilj je da se oralno zdravlje shvati kao prozor ukupnog tjelesnog zdravlja i preveniranja boli u zrelijim godinama života pojedinca, poručuju iz Udruge studenata dentalne medicine.

Copy link
Powered by Social Snap