Studentica Sveučilišta Sjever sve je iznenadila svojim neobičnim modnim hobijem

Zove se Lucija, ima 22 godine i studentica je Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Osim što studira, kreativna je umjetnica koja dizajnira ruksake Luma. Međutim, ono po čemu smo je mi prepoznali jest njen veoma neobičan hobi. Ona, naime, po vozilima javnog prijevoza fotografira uzorke na tapeciranim sjedalima i samo za to izradila je poseban Instagram profil. Zasad joj je to samo hobi, no prijatelji ju nagovaraju da uzorke iskoristi kao ideju za neke druge odjevne predmete.

Lucija Gudek | foto: Facebook

I možda ima puno cura koje se zovu Lucija, imaju 22 godine i studentice su. No, zasigurno je samo jedna koju fasciniraju uzorci na sjedalima u javnom prijevozu i koja to prati preko posebnog Instagram profila. Osim neobičnog hobija koji joj dobro dođe za vrijeme putovanja do faksa, Lucija dizajnira ruksake Luma i studira Medijski dizajn na Sveučilištu Sjever.

View this post on Instagram

#printsinpublictransport

A post shared by Lucija Gudek (@prints_in_public_transport) on

Uzorak labirinta ju osvojio, poslije je to postalo jako zabavan hobi

Kako studira u Koprivnici, skoro svaki dan putuje javnim prijevozom pa tako ima prilike i vremena ugledati unikatne uzorke. Međutim, sve je krenulo od jednog koji ju je osvojio.

– Prvi uzorak na koji sam obratila pažnju bio je onaj koji izgleda kao labirint i baš mi je bilo fascinantno kako je netko došao na ideju da napravi takav uzorak za tkaninu kojom će se tapecirati sjedala i to je prvi koji sam uslikala, priča nam Lucija.

View this post on Instagram

#printsinpublictransport Ovaj labirint je sve 😍🙉

A post shared by Lucija Gudek (@prints_in_public_transport) on

Nakon toga počela je obraćati pažnju na sjedala svakodnevno, kaže, a kako je primijetila da su toliki ‘treš’ odlučila ih je fotkati i objavljivati u albumu na Facebooku. Tako je sve počelo, a onda je nakon nekog vremena odlučila pokrenuti poseban Instagram profil za uzorke na sjedalima javnog prijevoza. Baš zbog toga, fotografije na Instagramu nisu kronološki objavljivane.

‘Kad završim faks, morat ću nastaviti putovati, ako ništa, onda zbog novih uzoraka’

Prijateljima je njen hobi bio dosta smiješan, a i njoj se pretvorio u naviku i zabavu. Svakog dana, kaže nam kroz smijeh, nada se da će u vlaku biti neki novi uzorak koji će ona moći uslikati i podijeliti s ljudima.

Teško će joj biti napustiti traženje uzoraka na sjedalima javnog prijevoza. Na to je već navikla, jako je zabavno i misli da će joj to zauvijek ostati kao svojevrsni hobi.

– To mi je sad neka vrsta hobija i čak i da želim ne mogu prestati jer mi je previše zabavno postalo sve to skupa. Tako da čak i kada završim faks morat ću nastaviti putovati, ako ništa, onda zbog novih uzoraka, najavljuje nam.

Neki prijatelji savjetuju joj da ideje iz uzoraka aplicira na majice

Hobi kao hobi, posebice kod modnih dizajnera, nerijetko se pretvori u posao ili ga nekako kreativno iskoriste u svojim proizvodima. Zanimalo nas je na kojem je tragu Lucija, planira li te uzorke preslikati na nešto. Kaže nam kako su je prijatelji savjetovali, no sve je još samo ideja.

– Imala sam nekoliko prijedloga od prijatelja da apliciram te uzorke na majice i slično, ali to je još sve samo ideja. Iako mislim da bi to stvarno moglo biti zanimljivo, zaključuje simpatična Lucija.

Kliknite na sliku za pregled cijelog Instagram profila | foto: Screenshot Instagram

Odgovori