Pretraga

Studentica zagrebačkog Medicinskog fakulteta postala svjetska prvakinja u karateu

A- A+

Velike sportske uspjehe proteklih su dana na Svjetskom prenstvu u Čileu ostvarile dvije mlade karatistice iz Hrvatske. Studentica Medicinskog, Lucija Lesjak postala je svjetska prvakinja u svojoj kategoriji, dok je srednjoškolka iz Rijeke osvojila broncu.

Foto: Facebook, Hrvatski karate savez

Kako su priopćili sa Sveučilišta u Zagrebu, Lucija Lesjak, studentica druge godine studija medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, osvojila je zlato u kategoriji +68 kg na Svjetskom prvenstvu u karateu. Time je studentica Lucija postala svjetska prvakinja u konkurenciji mlađih seniora.

Izdvojeni članak

Dodijeljene nagrade Dražen Petrović: Ovo su imena najboljih mladih sportaša u Hrvatskoj

– Čista petica za Luciju Lesjak. Pet nastupa i pet sjajnih pobjeda u kategoriji U21 +68 i na kraju 5 bodova u izvanrednom finalnom meču. Velike čestitke Luciji. Bravo Lucija, bravo Hrvatska, čestitka je koja stiže iz Hrvatskog karate saveza.

Hrvatskoj je to ukupno druga medalja na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u čileanskom gradu Santiago, jer je srednjoškolka Laura Lisac iz Rijeka osvojila kadetsku broncu u kategoriji +54 kg.

Na Svjetskom prvenstvu u Čileu sudjelovalo je 1557 karataša iz 96 zemalja, stoji u priopćenju Sveučilišta.

Copy link
Powered by Social Snap