Pretraga

Studentska kuhinja: hrenovke edition

A- A+

Još malo pa je i ovo gotovo  – rečenica je to koju si govore svi studenti posljednjih tjedan dana zato što, istina je, počeo je zimski ispitni rok, koji je možda i najintenzivniji među svim rokovima.

Proteklih dana, a i ovih koji nam slijede, dane provodimo poprilično monotono – probudimo se, jedemo, učimo, zatim još učimo, pa još malo, i onda dođe vrijeme za novi obrok, i tako u krug, sve dok ne zaspemo nad samom knjigom.

Izdvojeni članak

[Studentska patrola] Ručali smo u menzi FSB-a: Jedna stvar nam je prva upala u oči, evo koju je ocjenu ‘zaradila’

Istina je i ne sramim se to reći na glas, ali rokovi su vrijeme kada studenti prestaju biti ljudi i postaju neka nova, čudna vrsta. Izgledamo kao da smo ljudi, no sigurno se tako ne ponašamo, a još manje izgledamo.

Možda i najveći simptom te promjene jest činjenica da odustanemo od menze. Kada su rokovi, nema se vremena ni za otići jesti do menze, već se kuha. Studenti, poznati po tome to imaju puno slobodno vremena, te još više volje, uvijek se hvataju najtežih jela, kao što su pašta, zobena kaša ili hrenovke.

Hrenovke, koliko god gadne bile, su studentima vrlo često prvi odabir pri biranju jela koji će sami skuhati. A kako to zaista izgleda?

Obučeni u pidžamu ispod kaputa, odlazite do najbližeg dućana hranom. Pronalazite put do police gdje stoje hrenovke i samo se nadate da su ovaj put vaše omiljene na akciji. Dok se gubite po dućanu, razmišljate kako ste trebali provjeriti letak online kako biste izbjegli ovakve neugodnosti.

Sve samo za sebe

Kada napokon uzmete najekonomičniji moguću paket hrenovki i pola nekog kruha koji je također na akciji, jurite doma kako biste si što prije skuhali ovako prekrasan obrok. Razmišljate o tome da zovete sve ljude s kata na obu gozbu, no onda se ipak suzdržite i odlučite hrenovke zadržati samo za sebe.

Kao i inače, nemate vremena za gubljenje pa vodu zagrijavate u kuhalu, te zatim samo prelijete u lonac, stavite na vatru i kroz minutu ubacite svoje hrenovke u kipuću vodu. Odmah bacate paket u smeće, te se nakon 2 minute sjetite da niste pogledali koliko se dugo kuhaju hrenovke, pa kopate po smeću dok ne nađete plastiku od hrenovki. Onda shvaćate da su vam preostale još otprilike tri minute dok hrenovke ne bi do kraja bile gotove, te krećete s pripremama za vađenje hrenovki.

Uzimate krpu koju stavljate na kuhinjsku plohu, kako biste zaštitili materijal od topline lonca. Podižete lonac i pažljivo ga nosite do kuhinjske krpe, gdje ga nježno polažete na sigurno mjesto. Vadite hrenovke iz vode koristeći vilicu i nož, a ako ste u ekstra žurbi, možete odmah izrezati hrenovke na manje komadiće, samo pazite – brže će se ohladiti!

Brzinski sjedate jesti i u potpunosti uživate u svakom zalogaju ove gozbe, sve dok ne shvatite da je vrijeme za posljednji i onda se u potpunosti uspaničite i ne znate kako preživjeti ovaj težak trenutak. Zatim se sjetite čokolade i keksa koji vas čekaju u sobi te brzinski završite s jelom, počistite za sobom (IAKO NEKI MISLE DA JE OVO KORAK KOJI SE MOŽE PRESKOČITI, NE MOŽE), i uputite se u svoju sobu gdje uživate u svim darovima studentskoga života.

Još jedan mali tip za sam kraj teksta – ako želite da vam hrenovke budu samo malčice slanije, pustite suze da padnu na njih, nemojte ih brisati… Sretno svima!

Studentska kuhinja: hrenovke edition
Share via
Copy link
Powered by Social Snap