Pretraga

Stvari koje vaš iPhone može, a da to ne znate

A- A+

Vjerojatno mislite da znate apsolutno sve funkcije i mogućnosti koje vam pruža pametni telefon, pogotovo ako isti posjedujete duže vremena. No uvijek se potkrade koja mogućnost koji niste uspjeli otkriti. Kad je u pitanju Appleov iPhone, postoji nekoliko funkcija za koje mnogi korisnici još uvijek nisu doznali.

Ako posjedujete neki uređaj duže vrijeme, ne znači nužno da ste ga upoznali do krajnjih granica. Stoga nije rijedak slučaj da vlasnici pametnih telefona ne znaju što sve njihov uređaj može napraviti. Kad je u pitanju iPhone, postoji niz ‘tajnih’ funkcija za koje mnogi korisnici još uvijek nisu doznali. Otkrijte po većini nepoznate mogućnosti koje krije iPhone, piše BuzzFeed.

Izdvojeni članak

Kako bi baterija na iPhoneu dulje trajala, iskušajte ove savjete

Zaključavanje mobitela slovima

Umjesto zaključavanja mobitela pomoću brojki, lozinku možete kreirati i pomoću slova. Da biste imali tu mogućnost trebate otići na Postavke > Općenito > Šifra zaključavanja.

Zatim isključite ‘Jednostavnu lozinku’.

Preslušavanje e-mail poruka

Zahvaljujući Siri možete preslušati svoje e-mail poruke bez da ih čitate. Odlična stvar je što možete izdati naredbu i da pročita zadnji primljen e-mail kao i poruke od određenih osoba.

Izdvojeni članak

Parodija za iPhone 5 – Veličina je bitna

Pomicanje teksta da doznate vrijeme

Na određenim modelima iPhonea ne možete na prvu doznati u koje vrijeme je poslana određena poruka. Umjesto da radite više koraka i preko opcija otkrivate kad ste koju poruku primili, dovoljno je samo tekst pomaknuti u lijevu stranu.

Protresti uređaj za ‘undo’

Nije rijedak slučaj da otipkate cijelu poruku, no prije slanja se predomislite i želite izmijeniti tekst. U tom slučaju dovoljno je protresti uređaj da vam se na ekranu pojavi opcija ‘undo’ ili ‘redo’.

Izdvojeni članak

Baterija pametnog telefona koja se napuni za samo pola minute

Kako uhvatiti odličan trenutak

Uhvatiti kamerom pravi trenutak teže je nego što se čini na prvi pogled. Ponekad želite uslikati osobu u skoku ili neki trenutak koji traje prekratko da biste napravili odličnu fotografiju. IPhone vam u tome uvelike olakšava zbog funkcije za koju su rijetki doznali. Naime, prilikom fotografiranja dovoljno je dugo držati okidač da vaš uređaj u vrlo kratkom vremenu napravi brdo uzastopnih fotografija.

Kad je u pitanju fotografiranje, mnogi korisnici se ne mogu naviknuti na okidač na dodir. No iPhone nudi i odličnu opciju da preko tipke za glasnoću također možete slikati. Također kao okidač možete koristiti i slušalice.

Brzinsko punjenje

Ako se nalazite u kafiću ili na nekoj drugoj lokaciji te nemate dovoljno vremena da napunite svoj mobitel, sve što trebate napraviti jest uključiti ‘zrakoplovni rad’ te ukopčati punjač. Baterija će se napuniti dvosturko brže nego kad je uključen normalan način rada.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap