Pretraga

Sudski spor je završen: Gasi se jedna od najposjećenijih stranica na internetu

A- A+

S nekoliko milijuna posjetitelja dnevno, stranica YouTube-mp3.org zbog svoje je jednostavnosti postala jedna od najposjećenijih na internetu. Radi se o jednostavnom servisu koji u samo par koraka vaš omiljeni YouTube video pretvara u .mp3 format te ga na taj način korisnik može preuzeti na svoje uređaje i u glazbi uživati bez priključka na internet. No, ovih dana ta stranica odlazi u povijest.

Screenshot: YouTube to MP3

Sličnu sudbinu kao i Kickass Torrents doživjela je i stranica YouTube-mp3.org. Naime, još je prošle godine skupina izdavača koje je predstavljalo Udruženje diskografske industrije Amerike (RIAA) pokrenula tužbu protiv sporne stranice koju su koristili milijuni.

Izdvojeni članak

Google konačno ukinuo najiritantniji prozorčić na internetu

Riječ je o ilegalnom preuzimanju glazbe, a dovoljno je samo kopirati link videa s YouTube-a, konvertirati ga i preuzeti u .mp3 formatu na neki od svojih uređaja.

Kako prenosi Torrentfreak.com, osim za kršenje autorskih prava, stranica je optužena i za zaobilaženje YouTubeovog vlastitog mehanizma zaštite. RIAA i osnivač Philip Matesanz postigli su sudsku nagodbu – domena odlazi u vlasništvo RIAA-e, a osnivač će platiti i novčanu kaznu.

Iako nalog za predavanje domene još uvijek nije potpisan, stranica već nije u funkciji pa tako korisnici dobivaju obavjest da se trenutno radi na njenom održavanju.

 

Copy link
Powered by Social Snap