Pretraga

Sugar Ants: domaći brand koji spaja ljubav prema životinjama i odjeću

A- A+

Ovoga puta mravi nisu u gaćama, nego na njima. No ne brinite, riječ je o motivu, a ne o malenim kukcima. Novi je domaći modni brand inspiriran mravima, i to onima s kojima se barem jednom susrelo svako kućanstvo. Cijela je priča poznatija pod imenom Sugar Ants, a već postaje prepoznatljiva na tržištu i planira se dalje širiti.

Sugar Ants

Novi brand na domaćoj modnoj sceni inspiriran je ljubavlju prema životinjama. Sugar Ants su upravo oni mravi s kojima se svako kućanstvo barem jednom susrelo, a za modnu je priču iz Vinkovaca značila put u nepoznato. Fascinacija ovom porodicom kukaca ne staje samo na činjenici da smo se svi susreli s njima, za Sugar Ants tim ovi su mravi puno više. Mravlja zajednica, objašnjavaju, funkcionira kao kolektivni um, svaki mrav unutar nje ima svoju svrhu i zadatak. Zbog njihove jedinstvene organizacije i posebnosti, odlučili su svoj brand nazvati baš po njima.

Izdvojeni članak

Mladi zagrebački par osmislio traperice koje žene obožavaju

Svi se ponekad nađemo u situaciji da lutamo bespućima interneta, a za Zvonimira Šarića, osnivača branda, pretraživanje skica raznih tetovaža značila je i poslovni početak. 

– Odjednom se negdje ukazala tetovaža geometrizirane životinje i sve ostalo je povijest, prisjeća se Zvonimir. 

Nitko iz Sugar Ants tima prije pokretanja branda nije bio u modnoj industriji, niti je formalno obrazovanje utjecalo na početak poslovanja. 

– Jednostavno smo se odlučili istražiti nepoznato i ljubav prema životinjama prenijeti na odjevne predmete. Mi smo brand s porukom i svaka naša kolekcija ukazuje na određene probleme. Trudimo se educirati ljude o važnim temama kao što su ekološki problemi, prava životinja i ljudska prava, komentira Zvonimir. 

Sugar Ants tim kaže za svoj brand da je originalan, smiješan i edukativan, no priznaju kako im je teško opisati brand u samo tri riječi.

Sugar Ants

Izdvojeni članak

Studenti TTF-a osnovali prvu studentsku zadrugu Fabric8 co-op u Hrvatskoj

Za aktualnu zimsku kolekciju također imaju štošta za reći, ona ima četiri motiva koji i ovoga puta nose snažnu poruku. 

– Namjerno smo izabrali mrave, mačke i ljenjivce da predstavljaju Sugar Ants u zimskoj kampanji. Sve te životinje povezuje jedna stvar, a to je da su oni omraženi među masama. Crne mačke smatraju se simbolom nesreće i teško ih se udomljava iz azila, mravi su prava muka svakog kućanstva dok ljenjivci možda i jesu na prvu simpatični, ali kada nekom dodijelimo takav nadimak sigurno ga neće shvatiti kao kompliment, objašnjava Zvonimir. 

Protagonisti kolekcije jesen/zima imaju misiju, a to je da razbiju predrasude i pozovu na poštovanje različitosti. Odabir slogana kampanje There will be millions of us stoga ne čudi, jer će se junaci ove kolekcije povezati kao cjelina i poručiti ljudima kako će doći vrijeme kada će oni prevladati. 

– Posebnost ove kolekcije je u oversized krojevima i nekoliko boja – siva, crna, tamno zelena, baby blue. Majice su napravljene od 300-gramskog pamuka i toliko su mekane da se poželite ne skidati iz njih – provjereno, komentira Zvonimir.

Izdvojeni članak

Modna marka poduzetnog studenta uskoro se širi i na inozemno tržište

Trenutno se proizvodi mogu naručiti na internetu, ali u planu je otvaranje dućana koje će biti ispunjen životinjskim junacima Sugar Ants ekipe. 

– Dostupni smo na svim šećernim platformama! Odjeću šaljemo u posebno dizajniranim šećernim kutijama koje oduševe sve naše kupce. Kao iznenađenje u svaku našu kutiju sakrijemo i nekoliko sitnica kao mali znak zahvalnosti, objašnjava Zvonimir.

Takve su šećerne kutije putovale i izvan granica naše zemlje – od Njemačke do Australije i ne planiraju ostati na tome, nego se što više reklamirati i probiti na stranom tržištu. Osim što se šire preko granice, šire i ponudu. 

– Velika nam je želja naše motive staviti i na obuću te zaokružiti cijelu streetwear priču uz neke odlične tenisice. Radi se marljivo i po tome pitanju, a više detalja o svemu otkriti ćemo na proljeće. Bit će to veliko iznenađenje, otkriva Zvonimir. 

A da bismo saznali o čemu se konkretno radi, morat ćemo strpljivo čekati do proljeća i buđenja prirode, kao i Sugar Ants životinjskih junaka.

Sugar Ants

Sugar Ants: domaći brand koji spaja ljubav prema životinjama i odjeću
Share via
Copy link
Powered by Social Snap