Pretraga

Sutra počinje 9. Robokup

A- A+

Ove subote, 30. siječnja održava se deveti po redu Robokup, ekipno natjecanje u robotici učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Organizatori su Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) i Osnovna škola ‘Matija Gubec’ iz Zagreba.

Robokup

Natjecanje se održava u Osnovnoj školi Matija Gubec iz Zagreba, s početkom u 9 sati. Prijavljeno je više od 29 ekipa, a svaku ekipu prati po jedan mentor profesor tehničke kulture te mentori iz udruga tehničke kulture.

 Robokup se još od 2008. održava zadnju subotu u siječnju u Zagrebu. Sastavni dio Robokupa je natjecanje RoboStart namijenjeno djeci predškolske dobi i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Smotra dječjeg stvaralaštva također je dio Robokupa, koja daje priliku djeci da se iskažu i u ostalim djelatnostima, npr. likovnoj umjetnosti pa je predviđena izložba likovnih radova vezanih uz robotiku, ali i tehničku kulturu općenito.

– Pripremili smo maštovite zadatke za naše natjecatelje kako bi učenici u izvannastavnoj aktivnosti poput Robokupa-a stekli praktična znanja i vještine potrebne za ukupno tehničko obrazovanje’, izjavio je Ivan Vlainić, predsjednik HZTK u priopćenju za medije, i dodao kako je ovo natjecanje prilika djeci da se iskažu i veliki poticaj za daljnje usmjerenje i razvoj prema predmetima tehničke kulture odnosno zanimanjima koja su nužno potrebna za razvoj društva.

Kako je izgledao prošlogodišnji Robokup, pogledajte u videu.