Pretraga

Svakog tjedna, serija jedna: Community

A- A+

shetv.org

Što se dogodi kada prefrigani, umišljeni odvjetnik Jeff biva prisiljen pohađati ? Još je pri tome u grupi za učenje sastavljene od starog rasista Piercea(Chevy Chase u ulozi života), srednjoškolske zvijezde sportaša Troya, blago neurotične wannabe aktivistice Britte, konzervativne štovateljice Isusa  Shirley,  filmovima opsjednutog i društveno disfunkcionalnog Abeda, te štreberice i paničarke Annie. 

Dogodi se sjajna, urnebesno zabavna serija! Potpuno osvježenje u moru glupog, plitkog, monotonog. DanHarmon je učinio nevjerovatan posao i nakon dugo vremena pojavio se scenarij na koji se zbilja možemo smijati. Nema nasnimljenog smijeha i upitinika nad glavom jer vam nije jasno što je smiješno.

Osim već spomenutih glavnih likova, do suza će vas nasmijati Senor Chang kojeg je odlično utjelovio Ken Jeong, i dekan Pelton, koji uvijek nastoji prikazati fakultet boljim nego što zbilja jest. Kakvo je zbilja stanje na ovom fakultetu? Pa, povremeno se urušavaju stropovi, wc-i su gotovo uvijek zaštopani, predavači su propalice, umobolesnici, nimalo ono što očekujete od profesora na fakultetu. Možda kvaliteta obrazovanja nije na razini, ali prijateljstvo zasigurno jest. Možda vas to podsjeća na vaše škole i fakultete.

Trenutno se emitira treća sezona serije (prije par dana je izišla šesta epizoda), a iz sezone u sezonu prijateljstvo u ovoj grupi jača i poprima nove dimenzije. Prolaze skupa kroz svakodnevne izazove, svatko od njih luta u svom neobičnom svijetu, ali negdje na kraju puta uvijek se sretnu i uživaju skupa. Community je serija u zajedništvu, malenim (ma koliko čudni ponekad bili) trenutcima koje dijelimo s prijateljima, nadilaženju međusobnih različitosti i ljubavi. Kada pogledate likove, to je najrazličitija skupina koja bi se mogla okupiti na jednom mjestu a opet – funkcioniraju skupa, postali su obitelj. Jer svatko od njih zna biti prijatelj. I definitivno znaju kako nasmijati publiku pred ekranima. Nema bolje preporuke od toga!

Svakog tjedna, serija jedna: Community
Share via
Copy link
Powered by Social Snap