Pretraga

Svakog tjedna, serija jedna: Modern Family

A- A+

foto: janebjorn.wordpress.com

Modern Family je serija o obitelji. Ne, nije to još jedna Puna Kuća, Bračne Vode, i slične serije iz prošlog stoljeća. Vrijeme je za novo doba i novu, modernu obitelj.

Serija prati stazu mockumentary-a kojom je prvi sjajno krenuo britanski The Office.  Dakle, u svakoj epizodi imamo “dokumentarne” dijelove u kojima se glavni junaci obraćaju kameri. Kamera bilježi, a mi se smijemo! No, za početak nekoliko riječi o samoj priči. Upoznajte tri obitelji koje će se poigrati sa svim ustaljenim društvenim koncepcijama pojma “obitelj”.

Prvi na redu su stara muškarčina Jay Pritchett (sjajni Ed ONeil aka Al Bundy) i njegova mlada supruga Gloria Delgado – Pritchett (urenebesna Sofia Vergara). S njima u paketu dolazi Manny Delgado, Glorijin sin iz prijašnjeg braka. Kada su protagonisti sirovi, poduzetni muškarac od kojih šezdeset koji skriva emocije (i vrlo rado bi skrio godine) i njegova predivna, vatrena, mlada žena iz Kolumbije koja muku muči s engleskim jezikom, zabava je već zagarantirana! Dodajte svemu i desetogodišnjeg Mannya, profinjenog, elegantnog i uviđavnog poput kakva gospodina treće dobi koji svako jutro popije svoju šalicu kave i pročita kakve su ozbiljne političke afere osvanule diljem zemlje i svijeta, smijehu nema kraja. Gloria ga, kao prava (kolumbijska) majka (koja svako malo napomene koliko joj je tradicija važna) pazi i paničari kad god se u njegovom životu pojavi neka druga djevojka. A Jay, Jay jednostavno obožava Gloriju, iako je iz potpuno različita svijeta, iako je preglasna i umjesto kutije sireva naruči mu kutiju malih Isusa (sve će imati smisla kad pogledate seriju, vjerujte).

A sad idemo u dom Claire Dunphy, Jayeve kćeri iz prvog braka. Ona i njen muž Phill imaju troje djece, Haley, Alex i Lukea. Oni su sasvim obična obitelj s kojima se može poistovjetiti većina gledatelja i gledateljica. Vrlo brzo otkrivamo sve njihove čudne navike, zadivljujuće i manje zadivljujuće intelektualne sposobnosti, bizarne opsjednutosti i svakodnevne situacije koje se pretvore u neočekivane dogodvštine.

Tata Phill silno želi biti kul, u toku s vremenom, on twitta, zna što je facebook, a silne kratice poput LOL, ROFL, LMAO, WTF ima u malom prstu. Ili barem misli da ima. Luke u ovoj seriji potvrđuje onu “kakav otac takav sin” , pa sa Phillom dijeli smisao za humor, koji nerijetko nailazi na nerazumijevanje drugih. Ali, oni su si super i njihova glupost ne može vas ostaviti bez osmijeha na licu.  Claire je pak potpuno drugi planet, organizirana majka, sklona paničarenju. I uvijek, uvijek mora biti u pravu. A kad već spominjem druge planete, kćeri Alex i Haley kao da su izletjele svaka iz svog svemira. I čini se da se ti svemiri neće spojiti ni za milijardu godina. Jedna je štreberica čiji su svijet knjige i intelektualna promišljanja, a druga prototip popularen curke koju u školi obožavaju zbog sjajne kose, a ne sjajnog IQ-a. Mudrosti ove obitelji valja ne propustiti, jer, kad je pametna Alex jednom pitala “Dakle, glupi dečki padaju na glupe cure? I pametni dečki padaju na glupe cure? Što onda dobiju pametne cure? “, tata Phill je odgovorio “mačke uglavnom.”

Kao šećer na kraju, pred vama su Mitchell Pritchett i Cameron Tucker, dvojica ludo zaljubljenih muškaraca. Zaljubljeni jedan u drugoga, jel. Oni su poput eksplozije prpošnosti, drama na svakom koraku, izuzetna pojava. Drama i prpošnost je uglavnom Cameron, opsjednut stvaranjem velikih predstava u svakodnevnim životnim trenutcima, ovisnik o pretjeranom posipanju šljokica po svemu što radi i, po njegovom mišljenju, najbolji klaun zabavljač na svijetu. Mirnija polovica ovog para je Mitchell, koji je poput svoje setre Claire organiziran i racionalan. Ipak, ima i on svojih ekcesa u kojima ćete uživati. Kada ove zaljubljene ptičice posvoje malenu Lilly, šou tek počinje!

Ove tri obitelji prolaze kroz svašta, muče se sa svojim nesigurnostima, preskaču prepreke i na cilju se zabavljaju skupa. Različiti su i u tome nema ničega što ih razdvaja. Naposljetku, baš ih te različitosti čine jednom velikom, sretnom, nezaboravnom obitelji. Lako je kad nema izazova i konflikata. Ali, voljeti unatoč svim problemima, smoći snage za izidići se iznad onoga što bi moglo razdvajati,  to je ono pravo. To je Modern Family i trenutno je u tijeku 3.sezona. Propustiti bi bio grijeh!

foto: puntocaotico.com


foto: fanpop.com

Svakog tjedna, serija jedna: Modern Family
Share via
Copy link
Powered by Social Snap