Pretraga

Sve što ste željeli saznati o Igri prijestolja

A- A+

Nema sumnje da je Igra prijestolja više od popularne serije, postala je fenomen kojeg prate milijuni obožavatelja i s nestrpljenjem iščekuju novu epizodu. Većini je fanova dovoljno pratiti seriju i čitati knjige, no za zahtjevnije obožavatelje dodatni su komentari, vijesti i informacije i više nego dobro došli.

tvseriesfinale.com

Popularna serija Igra prijestolja postala je globalni fenomen, kojeg prate milijuni obožavatelja diljem svijeta. Imajući to na umu, donosimo vam dodatne informacije o umjetnosti i tehnologiji koja je potrebna kako bi nastala ovakva serija, prenosi makeuseof.com.

Izdvojeni članak

Stvari koje smo naučili gledajući ‘Game of Thrones’

Istražite svijet Igre prijestolja 

Ulazak u svijet geografije Westerosa može biti itekakav izazov, no ako znate gdje se nalazi Casterly Rock u odnosu na Braavos, imat ćete potpuno novu dimenziju i shvaćanje zamršene priče koju donosi Igra prijestolja. Pretraživanjem slika na Googleu, doći ćete do mora karata koje su izradili upravo obožavatelji. Čak je i HBO stvorio vlastitu kartu, no ona nije ni približno detaljna kao neke od karata koje su napravili fanovi serije. Daleko najopsežnija i prepuna detalja je karta Westerosa. Najimpresivnija je vremenska crta lokacije, na kojoj možete odabrati pojedinog lika i vidjeti kojim se putevima kretao iz epizode u epizodu, a ako ste nezasitni zanimljivosti iz serije, potražite ih na awoiaf.westeros.org.

www.makeuseof.com

Izdvojeni članak

Okrutni profesor matematike: Prijeti učenicima zahvaljujući seriji ‘Game of Thrones’

Pročitajte najnovije vijesti o Igri prijestolja 

Ako želite biti u tijeku s najnovijim događanjima, tračevima i teorijama najzagriženijih obožavatelja, možete birati između dvije najažurnije internetske stranice. Zaprepastit ćete se koliko su informacije svježe, koliko događanja iza kamera uspije doći i do obožavatelja ovog fenomena na Winter is Coming. Druga nezaobilazna stranica za sve ozbiljnije fanove je Watchers of the Wall, internetska zajednica koja prati najnovije vijesti i događaje o Igri prijestolja. Tu ćete pronaći intervjue, razglabanja o najnapetijim dijelovima radnje, kao i odbrojavanja do izlaska novih epizoda serija.

www.makeuseof.com

Izdvojeni članak

Hodor iz Game of Thrones osvanuo u domu na Savi

Ponekad nam je potreban vodič 

Da, vodič. Ali vodič kroz epizode Igre prijestolja. Ako se ponekad pogubite ili vas u gledanju ometaju ispitni rokovi, možete se vratiti na pravi put. Najbolji je vodič kroz epizode HBO-a, gdje možete odabrati epizodu koju ste posljednju pogledali i dobit ćete poveznicu na detaljan sinopsis i biografije glavnih likova pojedine epizode. Ako ste raspoloženi za drugačiju vrstu vodiča, svakako provjerite onaj kojeg donosi The Guardian. Želite li se brzo informirati ili pak preferirate sažete forme, IMDB je pravo mjesto za vas. Game of Thrones Wiki dat će vam odgovore na sve nedoumice koje imate, bez obzira na to radi li se o produkciji, kulturi i društvu ili pak geografiji.

makeuseof.com

Izdvojeni članak

George R.R. Martin tvrdi da su neki fanovi pogodili kako završava ‘Igra prijestolja’

Komplicirane obiteljske veze 

Svi su se bar jednom u životu susreli s kompliciranom obiteljskom situacijom, no ono što se dešava u radnji ove popularne serije nije niti približno slično pravome životu, jer je u Igri prijestolja obiteljska situacija i više nego disfunkcionalna. Upravo je zato HBO pripremio vizualno objašnjenje obiteljskih veza, kako bi praćenje serije bilo što lakše. Kako biste bili što upućeniji, možete uz pomoć Youtubea naučiti čitavu povijest Igre prijestolja. Ovdje možete saznati povijest svake pojedine obitelji, a za one koji su vizualni tipovi, ove će infografike olakšati praćenje priče kroz povijest.

makeuseof.com

Kako nastaje serija 

Zasigurno ste se barem jednom zapitali kako nastaje ova spektakularna serija. Za veći je dio čarolije zaslužna Deborah Riley, koja u ovom videu objašnjava detalje snimanja, kako bi obožavatelji dobili barem dio slike o čitavom procesu stvaranja. Deborah Riley također je otkrila i kako crpi inspiraciju za snimanja iz stvarnog života.

Ako vam sve ove informacije nisu bile dovoljne i vi i dalje smatrate da ste najveći fan popularne serije Igra prijestolja, dokažite to u ovom kvizu!

Sve što ste željeli saznati o Igri prijestolja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap