Pretraga

[Sveučilišna futsal liga] Branitelj naslova tijesno do pobjede, ZŠEM razmontirao učitelje

A- A+

Kudikamo kasnije nego li u posljednjih desetak godina, odigrano je prvo kolo najmasovnijeg sportskog natjecanja pri Sveučilištu u Zagrebu – sveučilišne futsal lige. Od 18 odigranih utakmica, vrijedi svakako izdvojiti brutalnu pobjedu ZŠEM-a, koji je Učiteljski fakultet svladao s 19-0!

Iz arhive portala srednja.hr/ foto: Ivan Božić

S druge strane, FER 1, koji je branitelj titule, krenuo je u natjecanje dizelaški tijesno pobjedivši Geodetski fakultet s 2-1. Da stvar bude zanimljivija, pobjedu su osigurali tek nakon autogola Andrije Piska u 29. minuti, poslije čega se rezultat više nije mijenjao.

Izdvojeni članak

Šest mjeseci nakon Europskih sveučilišnih igara studentski sport u Zagrebu propada

Bez iznenađenja i u ostalim utakmicama

Od prošlogodišnje četiri najbolje ekipe, dvije su bile slobodne odnosno Kineziološki i Građevinski fakultet. Za FER 1 smo spomenuli kako se provukao u prvom kolu, dok je VERN, godinama drugoplasirana ekipa natjecanja, stigla do sigurnih 5-1 protiv Šumarstva.

Ni u drugim susretima nije bilo nekih neočekivanih ispada, premda valja naglasiti da zbog odustajanja studenata, diplomiranja i sličnih razloga, ekipe često nemaju kontitnuitet sastava pa time ni rezultata. 

Visokim pobjedama u natjecanje su ušli Ekonomski fakultet (10:2 protiv Agronomskog fakulteta) te Promet protiv KBF (9:1).

U potonjim tablicama možete vidjeti sve rezultate prvog kola.


Izdvojeni članak

Otkrivamo datum i parove prvog kola Sveučilišne futsal lige u Zagrebu

U košarci najbolji krenuli pobjedama

I dok su futsal ekipe podijeljene u 4 skupine (dvije po 10, dvije po 9 ekipa), košarka za studente se igra u tri lige. U provm kolu prve lige su finalisti iz prošle sezone zabilježili pobjede.

Aktualni viceprvaci Medicinari su s 48:41 nadigrali Promet, dok je VERN, kao daleko najbolja momčad u prošloj sezoni, pokazao svu snagu odmah u prvom susretu te Filozofski fakultet pobijedio s 26 koševa razlike (40:14).

Što se tiče muškog rukometa, tu su vladari u prošloj sezoni bili predstavnici KiF-a. Njihova oba tima su došla do finala, u kojem je na kraju pobijedila druga ekipa! U kakvoj su formi u 2017. doznat ćemo naknadno, budući da su obje ekipe u prvom kolu bile slobodne.

Ostale rezultate u futsalu, rukometu i košarci za studentice i studente, pogledajte putem ovog linka.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap