Pretraga

Sveučilišna futsal liga: Ekonomisti i ZŠEM najuvjerljiviji, a golijada u konkurenciji studentica

A- A+

Prvo kolo Sveučilišne futsal lige u Zagrebu za žene i muškarce, odigrano je jučer te nije ponudilo nijedno ozbiljno iznenađenje. Kod studenata, najuvjerljivije pobjede su ostvarili ZŠEM i Ekonomski fakultet koji su svoje protivnike savladali s 8:1, odnosno 8:2. S druge strane kod studentica, prošlogodišnje finalistice, Ekonomija te PMF, bile su još nemilosrdnije nego spomenute muške kolege. Obje ekipe su svojim protivnicama postigle po deset golova, pri čemu su Ekonomistice sačuvale čistu mrežu, a PMF je primio jedan gol. Svi muški polufinalisti iz prošle sezone startali su pobjedom. U tekstu donosimo rezultate i ostale zanimljivosti prvog kola.

Prvo kolo Sveučilišne futsal lige u Zagrebu nije obilježilo nijedno veliko rezultatsko iznenađenje te su svi favoriti i u muškoj i ženskoj konkurenciji ostvarili pobjede. Pri tome su u konkurenciji djevojaka zbilja goropadne bile prošlogodišnje finalistice. Ekonomija je svladala Veterinu s 10:0, dok je PMF bio bolji od Šumarstva s 10:1. Kod studenata najuvjerljivi je bio ŽŠEM koji je FBF pobijedio s 8:1, a Ekonomski fakultet je pak s 8:2 nadigrao Veterinarski. Sva četiri prošlogodišnja polufinalista, dakle Građevina, VERN, FER i Kineziološki fakultet ostvarili su također pobjede.

Izdvojeni članak

Video: Građevina na penale osvojila sveučilišni naslov u futsalu

7.83 / 6

Prvo kolo obilježeno je velikim brojem pogodaka osobito u konkurenciji studentica. Naime u šest utakmica djevojke su postigle 47 pogodaka, odnosno prosječno 7.83 po utakmici. Pri tome nijedna poražena momčad nije zabila, više od jednog gola, a uz spomenute Ekonomistice i studentice Prirodno-matematičkog fakulteta, istakao se i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, postigavši osam pogodaka.

Strijelci kod muškaraca bili su nešto blaži prema vratarima. U 16 utakmica četiri grupe postignuto je 96 golova, odnosno točno šest po utakmici.

Pri tome je najviše postigao Vinko Palac s Prometa, koji je četiri puta tresao protivničku mrežu, konkretno RRIF-a.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Poznate skupine i datum prvog kola

Derbi koji to na kraju nije bio

U prvom kolu smo i posjetili, barem prema prošlogodišnjoj statistici, najzanimljiviji duel u konkurenciji djevojaka, onaj između Kineziološkog i Medicinskog fakulteta.

Međutim, prvospomenuti fakultet se pobrinuo da utakmica izgubi svako obilježje neizvjesnosti te je već u prvom poluvremenu rezultat glasio 5-0 za KF.

Na kraju se pokazalo da je to ostao i konačni rezultat. Djevojke s Kineziologije bile su tijekom cijelog susreta rastrčanije, dominantnije te nisu ostavile ni najmanju šansu, protivnicama s Medicine.

Ekonomistice su pak iskazale, jak timski duh i najavile već u prvom kolu borbu za najviši plasman i u ovoj sezoni.

– Pet-šest različitih igračica, postigle su pogotke, što pokazuje da je utakmicu dobio kolektiv. Ove godine imamo puno promjena u ekipi, ali sam prvim kolom zadovoljan obzirom da je nedostajao veliki broj cura, koje su se ozljedile ili imale obveze na fakultetu. Očekujemo prolazak u play off, a onda jedna utakmica sve odlučuje. Naravno trudit ćemo se svakako obraniti zlato. Moram reći i da sam primijetio da su druge ekipe jako napredovale, rekao nam je voditelj ženske fakultetske futsal ekipe Ekonomije Dario Bojčić.

U galeriji pogledajte najzanimljivije detalje sa spomenutog ‘derbija’ Kineziologije i Medicine te sve rezultate prvog kola u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap