Pretraga

Sveučilišna futsal liga: Evo svih parova osmine finala

A- A+

Okončano je posljednje kolo grupne faze Sveučilišne futsal lige u Zagrebu pa sada slijedi doigravanje u kojem će se po kup sistemu natjecati 16 momčadi, odnosno iz svake skupine četiri ekipe s najviše bodova. Branitelj naslova Građevinski fakultet ukrstit će koplja s Šumarstvom, dok će drugi prošlogodišnji finalist, Kineziološki fakultet prolaz tražiti protiv Katoličko bogoslovnog fakulteta. U tekstu donosimo rezultate posljednjeg kola grupne faze te sve parove osmine finala, uz raspored odigravanja utakmica.

Foto: (arhiva srednja.hr) Prošlogodišnji prvak Građevina

Dva zanimljiva ogleda odigrala su se u posljednjem kolu grupne faze Sveučilišne futsal lige u Zagrebu. Katolički bogoslovni fakultet i ZŠEM susreli su u izravnoj borbi za plasmane, a kako je pobijedio potonji rezultatom 10-3, tako si je i osigurao kudikamo bolju poziciju u doigravanju. KBF će pak na noge jednom od favorita Kineziologiji. Drugi interesantan dvoboj igrali su Šumarstvo i Promet, a završilo je 2-3 u korist FPRZ-a. Tako je Šumarstvo ostalo na četvrtoj poziciji u skupini D pa će u osmini finala igrati s braniteljom naslova Građevinom. Jedan od ‘Građevinaca’, Nikola Perković prokomentirao je očekivanja i ambicije svoje ekipe.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Samo dvije ekipe stopostotne, a derbi kola pripao KIF-u

Najveći konkurent VERN

U skupini A najviše se u posljednjem kolu ‘pretumbao’ poredak ekipa koje odlaze u drugi krug. Tako je drugi KBF pao na četvrtu poziciju, ZŠEM se popeo s treće na drugu, a PMF s četvrte na treću. Jedino je Građevina ostala na svojoj, vodećoj poziciji.

U zadnjem kolu im se protivnik nije pojavio, ali su prethodna dva upisali dvije pobjede uz gol razliku 13-0.

– Zadovoljan sam rezultatom, a atmosferom još više. U odnosu na prošlu sezonu, pridružili su nam se Mario Pintar i Marcel Ladan, koji su se pokazali kao super pojačanja.

Samo jednu utakmicu smo igrali neriješeno, a to ćemo pripisati uigravanju i prilagodbi, no naš trener Filip brzo je sve posložio i sada ćemo samo rasti iz utakmice u utakmicu, govori nam igrač Građevinskog fakulteta Nikola Perković.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Pet ekipa više nema šanse za drugi krug

Građevina je prošle godine bila prvak, a takav uspjeh zasigurno neće biti lako ponoviti. Uz uvijek opasne ekipe u krug favorita su se uključile i neke nove.

– Mi ćemo pokušati obraniti krunu, ali svakako to neće biti lagan posao. Ozbiljni konkurenti su prije svega VERN, KF, FER te nova ekipa Libertas, koja ima dobre igrače. No, smatram da je VERN ipak najkvalitetnija ekipa, koja u svom timu ima par reprezentativaca od prije, a sada su dobili još dva pojačanja iz vrha hrvatskog futsala, a to su Luketin i Kovač. Mislim da sam dovoljno rekao, jasan je Nikola.

Upitali smo ga i da prokomentira svoje protivnike u osmini finala.

– Iskreno, ne poznajem ekipu Šumarstva, tako da ih ne mogu previše komentirati. No nije ni bitno. Mišljenja sam da ako mi igramo kako znamo i ako damo 100 posto od sebe, možemo pobijediti svaku ekipu, zaključuje Perković.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: U derbiju kola FER ‘razmontirao’ TTF

Spomenuti VERN predvodi skupinu B, a u posljednjem je kolu ostvario najuvjerljiviju pobjedu, dosadašnjeg dijela natjecanja.

Svladali su ekipu Algebre 17 prema 0. Time su postali i najefikasniji napad lige, koji je u 7 utakmica zabio ukupno 50 golova.

Ovom podatku dodajmo da najbolju obranu ima Građevina, koja je primila samo pet golova do sada.

Iz B skupine još su prošli Libertas, MF i FKIT.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: U ‘skupini smrti’ šest ekipa unutar tri boda

FER i KF uvjerljivi

‘Čelnici’ skupina C i D, odnosno FER i KF su također upisali uvjerljive pobjede u posljednjem kolu. FER je nadigrao Veterinu s 15-1, Kineziolozi RRIF s 10-0. FER će se ogledati u osmini finala s FKIT-om, a KF s KBF-om.

Treba napomenuti da je u skupini C, Filozofski fakultet trebao za prolaz jedan bod u posljednja dva kola, ali ga nije uspio osvojiti. Ždrijeb je htio da se susretnu s FER-om i Ekonomijom te su oba puta pokleknuli.

Još na kraju recimo da se neke ekipe nisu baš iskazale u sportskom duhu. Naime u posljednjem kolu, čak četiri momčadi nisu došle odigrati svoje utakmice. Arhitektura je pak došla samo prva dva kola, a u ostalim se nisu pojavljivali.

Evo svih rezultata posljednjeg kola, kao i parova osmine finala s rasporedom odigravanja.

Sveučilišna futsal liga: Evo svih parova osmine finala
Share via
Copy link
Powered by Social Snap