Pretraga

Sveučilišna futsal liga: Poznate skupine i datum prvog kola

A- A+

Sveučilišna futsal liga u Zagrebu za muškarce počinje u subotu 30. studenog u dvorani Martinovka, pa je povodom toga jučer održan ždrijeb skupina. U muškoj konkurenciji natjecat će se 32 ekipe, podijeljene u četiri skupine po osam ekipa, a u ženskoj 12 ekipa, koje su pak podijeljene u dvije skupine od po šest timova. Nikada do sada nije sudjelovao ovoliki broj fakulteta u obje konkurencije. Studenticama je ovo peta sezona odigravanja natjecanja u futsalu na Sveučilištu u Zagrebu te je 12 ekipa rekordan broj. Kod dečkiju je i prošle sezone bilo 32 ekipe s tim da je FER imao dvije momčadi, dok ove svi timovi dolaze s različitih fakulteta. Rekordnih šest privatnih učilišta, sudjeluje u ovogodišnjoj Sveučilišnoj futsal ligi za muškarce.

Prvo kolo Sveučilišne futsal liga u Zagrebu za muškarce startat će 30. studenog u subotu. Poradi toga je jučer održan ždrijeb skupina za spomenuto natjecanje. Ukupno 32 ekipe s 32 fakulteta podijeljene su u četiri grupe po osam ekipa. Studentice su pak podijeljene u dvije grupe od po šest momčadi. No, termini odigravanja njihovih utakmica još uvijek nisu poznati te ćemo ih stoga objaviti naknadno. Muškarci će svoje utakmice odigravati u Martinovki, a djevojke u dvorani Ekonomskog fakulteta.

Izdvojeni članak

Video: Građevina na penale osvojila sveučilišni naslov u futsalu

Raspored i popozicije

Dakle u muškoj kategoriji Sveučilišne futsal lige svaka će ekipa odigrati sedam kola u skupinama. U daljnji tijek natjecanja prolaze četiri najbolje momčadi iz svake skupine, koje onda odigravaju osminu finala odnosno eliminacijsku fazu prvenstva do same završnice.

U ovoj godini će gotovo sigurno biti odigrana dva kola, dok će se natjecanje nastaviti, najvjerojatnije prvi vikend poslije Sveta tri kralja.

Kod djevojaka će pak, svaka ekipa odigrati pet kola po skupinama, a u eliminacijsku fazu prolaze po dvije najbolje iz svake skupine.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Ekonomija najbolja u obje konkurencije na Sveučilišnom prvenstvu u Zagrebu

Najbolji iz prošle sezone imaju i velika očekivanja u ovoj

Prošlogodišnju Sveučilišnu futsal ligu za muškarce osvojila je ekipa Građevinskog fakulteta, koja je u šokantnoj završnici i nakon boljeg izvođenja penala pobijedila Kineziologiju. Video čitave finalne utakmice i izvođenja penala, možete pogledati ispod članka. No, Građevina koja je bila iznenađenje prošlogodišnjeg natjecanja, ne misli stati na jednosezonskom uspjehu.

– Vidio sam ždrijeb i zadovoljan sam njime. Vjerujem da možemo obraniti naslov prvaka. Imamo kvalitetnu ekipu i apsolutno vjerujem u dečke. Pored svega, imamo dva nova igrača koja su nam se priključila, ali za sada ne bih još otkrio o kome je riječ. Bit će sigurno zamijećeni na terenu pa da ne trošim riječi. Ove godine nas svi gledaju drugačije i s vise poštovanja, a na nama je da to opravdamo. Svakako je olakšavajuća okolnost bila to sto smo nositelji, i veselim se novoj sezoni i druženju sa ekipom, rekao nam je jedan od najzapaženijih pojedinaca Građevine u prošloj sezoni Nikola Perković.

Kada je riječ o ženskom finalu prošle godine, treba reći da nije bilo ništa manje uzbudljivo nego li muško. Na kraju je titulu osvojila ekipa Ekonomskog fakulteta pobijedivši s minimalnih 2:1 ekipu PMF-a.

– Naš cilj je kao i uvijek ući u završnicu, a nadamo se ove godine uz malo sportske sreće i osvojiti titulu, rekao nam je voditelj ženske futsal ekipe PMF-a Marko Lepoglavec.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap