Pretraga

[Sveučilišna futsal liga] Trostruki prvak poražen, a FER upropastio protivnika s brutalnih 21:0

A- A+

Treće kolo Sveučilišne futsal lige u Zagrebu ostat će upamćeno po porazu Građevinskog fakulteta, prvom nakon 1. veljače 2015., kada su 3:2 izgubili od Kineziološkog fakulteta. Koliko je za Građevinu neobičan ovaj poraz, govori i podatak da im je ovo u posljednje četiri sezone (računajući i ovu tekuću) tek treći poraz, s tim da su sezonu 2013./2014. završili bez izgubljene utakmice. Ono što je također obilježilo treće kolo je nemilosrdna pobjeda FER-a 1 nad Grafičkim fakultetom. Rezultat je bio 21:0!

Detalj s prošlogodišnjeg futsal finala / foto: Ivan Božić|srednja.hr

Posljednje kolo zagrebačke Sveučilišne futsal lige ostat će upamćeno po tek trećem porazu Građevinskog fakulteta u četiri zadnje sezone (računajući i ovu tekuću). ZŠEM je bio bolji rezultatom 2:1 i to golovima u 37. i 38. minuti, a čemu je kumovala činjenica da je ponovno trostruki prvak Lige ostao vrlo rano s igračem manje. 

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Favoriti zabilježili uvjerljive pobjede

Treći poraz u četiri sezone, ali ponovno bezbolan

U sezoni 2012./2013. Građevina je izgubila tek od VERN-a, a sezonu 2013./2014. završili su bez poraza.

Zanimljivo i tada im je ZŠEM ‘otkinuo’ bod u igri po skupinama.

Prošle godine su pak izgubili od Kineziološkog fakulteta s tijesnih 3:2, ali na kraju poraz nije bio presudan, što svjedoči i kasnija titula Građevinskog fakulteta.

Ipak treba reći da je poraz bezbolan, obzirom da je riječ o utakmicama po skupinama te se još štošta može promijeniti u narednih pet kola, koliko ostaje do kraja ove prve faze natjecanja.

FER postigao jednu od najvećih pobjeda u povijesti Lige

S druge strane FER 1 je još jednom pokazao svu svoju raskoš i moć. Nakon prvog kola u kojem su bili slobodni, drugo i treće su apsolvirali visokim pobjedama, bez primljenog pogotka, s tim da je ova iz trećeg kola jedna od najvećih u povijesti Sveučilišne futsal lige.

Svladali su Grafički fakultet s nevjerojatnih 21:0, što je praktički gledano gol svakih dvije minute. 

Osobito su se istaknuli Krešimir Tadić sa šest zgoditaka (njegovu izjavu nakon utakmice pogledajte u videu iznad) te Josip Grubeša s 5. Oni su sada i najbolja dva strijelca lige s po osam golova.

Od ostalih rezultata valja istaknuti uvjerljivu pobjedu Prometa nad Arhitekturom 7-0 te kao kuriozitet utakmicu Kineziološkog i Stomatološkog fakulteta, obzirom da je postignut samo jedan pogodak. Bilo je 1-0 za KiF.

Provjerite sve rezultate u tablicama. Dodajmo da je utakmica VERN-a i HVU-a odgođena te će se novi termin odigravanja naknadno zakazati.

[Sveučilišna futsal liga] Trostruki prvak poražen, a FER upropastio protivnika s brutalnih 21:0
Share via
Copy link
Powered by Social Snap