Pretraga

Sveučilišna futsal liga: U ‘skupini smrti’ šest ekipa unutar tri boda

A- A+

Treće kolo Sveučilišne futsal lige u Zagrebu ponudilo je ponovno mnoštvo uzbuđenja, nekoliko derbija te dodatnu komplikacije u poretku. Nakon sjajne pobjede nad prošlogodišnjim finalistom Kineziološkim fakultetom u drugom kolu, Promet je u ovom remizirao s Fakultetom strojarstva i brodogradnje te tako povećao neizvjesnost u skupini D, u kojoj je sada šest ekipa u svega tri boda te će biti vrlo nepredvidiva borba za drugi krug. U spomenutoj skupini, koja bi se mogla nazvati i ‘skupinom smrti’ dogodio se i derbi kola. Kineziološki fakultet je pogotkom u 38. minuti uspio svladati TVZ s 2:1. Neizvjestan duel odigrali su Pravo i FER-a, a završio je s minimalnih 2-3, u korist potonjih.

U trećem kolu Sveučilišne futsal lige u Zagrebu, nije bilo prevelikih iznenađenja, ali uzbuđenja svakako. Prošlogodišnji pobjednik Građevinski fakultet i dalje je neokrznut te nakon tri kola ima puni učinak. Drugi finalist iz prošle sezone, ekipa Kineziologije je pak kiksala u drugom kolu izgubivši od Prometa. KIF-ovci su i u ovom kolu igrali derbi. Protiv TVZ-a su golom u 38. minuti došli do dragocjena tri boda. U toj skupini sada je šest ekipa u rasponu od četiri do sedam bodova te će se zasigurno do posljednjeg kola biti neizvjesna borba za drugi krug.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Tučnjava Agronomije i Šumarstva, FER-u derbi kola

Ratoborni šumari i agronomi do pobjeda u ovom kolu

U prošlom kolu su se dogodile i nemile scene u ligi, odnosno koškanje između Agronomije i Šumarstva. Iako obje ekipe imaju suspenzije, uspjele su se u ovom kolu konsolidirati i doći do pobjeda. Nešto o sukobu nam je rekao standardni vratar Agronomije, čiji je izostanak u drugom kolu izazvao velike probleme njegovoj momčadi.

– U prošlom kolu se dogodila situacija da je bilo deset igrača u našim redovima, a nije bilo golmana što je za posljedicu imalo da je nastao lagani razdor u ekipi zbog pitanja tko će na gol, a koji je onda uzrokovao i svađu s protivnicima, rekao nam je sjajni golman Agronomije Vlaho Komparak, čiji je povratak u momčad unio mir u igru Agronomije.

Šumarski fakultet je u trećem kolu pobijedio Hrvatske studije s 5-2, a Agronomija RRIF 6-1.

– Naša jučerašnja pobjeda bila je upitna prvih pet minuta dok se nismo odvojili na 2:0, a nakon toga nikad nije dolazila u pitanje. Jedini naš problem bile su ozljede (plus suspenzija dva igrača nap. a.) pa smo imali samo jednu zamjenu. U 12. minuti prvog poluvremena sam dobio udarac u koljeno, a pet minuta kasnije je Mansour stao na loptu i iskrenuo zglob. Tako smo doslovno imali igrača manje na terenu, pojasnio je Komparak.

Sada je situacija u skupini D, takva da Promet ima sedam bodova, Šumarstvo, Kineziologija, Agronomija i TVZ po šest te FSB četiri.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Ekonomisti i ZŠEM najuvjerljiviji, a golijada u konkurenciji studentica

U ostale tri skupine po dvije ekipe s maksimalnim učinkom

U sportskim natjecanjima često se najjača, a pri tome i najneizvjesnija skupina timova naziva ‘skupinom smrti’. Na Sveučilišnoj futsal ligi to je zasigurno skupina D, dok je u drugima nešto manje složena situacija odnosno u svakoj od preostale tri, po dvije ekipe su u tri kola zabilježile maksimalan učinak.

To su u A skupini ZŠEM i aktualni pobjednik Građevina. No, u sljedećem kolu se međusobno ogledaju ova dva takmaca, tako da sigurno obje ekipe neće imati maksimalan broj bodova.

Libertas i VERN su uvjerljivi u skupini B. Nakon prvog kola gdje je VERN svladao Medicinu 7-3, u iduća dva nije primio niti jedan pogodak. Libertas također ima impresivnu gol razliku 21-2.

TTF i FER vodeći su s po 9 bodova u skupini C. No, tu nikako ne treba otpisati ni uvijek neugodnu Ekonomiju, koja je u drugom kolu pokleknula protiv FER-a pa je sada na šest bodova.

Dodajmo na kraju da nakon tri kola, dva igrača predvode ljestvicu najboljih strijelaca. To su Mislav Banek s Libertasa te Vinko Palac s Prometa, koji su postigli po šest pogodaka.

Rezultate ovog kola, pogledajte na vrhu članka, a tablice nakon tri kola ovom linku.