Pretraga

Sveučilišna liga u rukometu: Kineziologija i Promet u finalu

A- A+

Studentska liga u rukometu Sveučilišta u Zagrebu došla je do završne faze. Finalisti su druga ekipa Kineziološkog fakulteta koja je u polufinalu svladala prošlogodišnje prvake Fakultet strojarstva i brodogradnje. Drugi finalist je momčad Fakulteta prometnih znanosti, koja se prošle godine morala zadovoljiti broncom, ali je ove godine uhvatila finale pobijedivši Geodetski fakultet s uvjerljivih 32 : 17. Za treće mjesto igrat će dakle Geodetski i Fakultet strojarstva i brodogradnje.

Finale Sveučilišne rukometne lige u Zagrebu igrat će Fakultet prometnih znanosti i druga postava Kineziološkog fakulteta. Zanimljivo da je prvi sastav ‘DIF-a’ natjecanje završio u četvrtfinalu, kapituliravši pred Geodetskim fakultetom. Geodeti su pak teško stradali od Prometa u polufinalu, gdje su izgubili s 15 razlike, tako da će se za broncu boriti protiv prošlogodišnjih prvaka Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Izdvojeni članak

Sveučilišna liga u rukometu: Neizvjesna prva tri kola

Dosada su finalisti natjecanja bili vrlo uvjerljivi. KF 2 je ostvario sve pobjede uz impresivnu gol razliku od 177 : 92. Promet je pak izgubio jednu utakmicu u grupnom dijelu natjecanja, ali je u razigravanju bio nemilosrdan.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije i Hrvatski studiji su jedine dvije ekipe koje nisu uspjele osvojiti nijedan bod u prvenstvu. Inače finalne utakmice u svim momčadskim sportovima igrat će se istog dana, koji još nije utvrđen. Neslužbeno doznajemo da će datum odigravanja biti posljednji vikend u svibnju, u dvorani Kineziološkog fakulteta.

Dodajmo da Sveučilišna liga u Zagrebu za rukometašice počinje sutra u dvorani Ekonomskog fakulteta od devet sati. Djevojke su podijeljene u dvije skupine po pet ekipa. Najbolja dva tima iz obje skupine ulaze u polufinale. Titulu brane rukometašice Kineziološkog fakulteta.

Copy link
Powered by Social Snap