Sveučilišna liga u rukometu: Neizvjesna prva tri kola

Nakon tri kola rukometne sveučilišne lige u Zagrebu prošlogodišnji pobjednici Fakultet strojarstva i brodogradnje imaju dvije pobjede, s tim da su zbog neparnog broja sudionika skupine jedno kolo bili slobodni. Svi drugi kandidati za visoke plasmane kiksali su po jedanput. Kineziološki fakultet koji je prošlogodišnji viceprvak u drugom je kolu izgubio od Ekonomskog fakulteta, dok je trećeplasirani Promet u trećem kolu izgubio od Pravnog fakulteta.

Poslije tri kola u sveučilišnoj rukometnoj ligi u Zagrebu visokoplasirane ekipe iz protekle sezone mahom su prosule bodove. Kineziološki fakultet, prošlogodišnji je finalist, ali je izgubio od Ekonomije u drugom kolu. Primjerice prošle godine izgubili su samo finalnu utakmicu. Fakultet prometnih znanosti, inače treća ekipa u prošloj sezoni kiksao je protiv Pravnog fakulteta prošli tjedan. Fakultet strojarstva i brodogradnje, prošlosezonski šampion, ima maksimalan učinak s tim da je jedno kolo bio slobodan zbog neparnog broja sudionika u skupini.

Kao favoriti za visoke plasmane nameću se FER i druga ekipa Kineziološkog fakulteta koje imaju sve tri pobjede u prva tri kola, s tim da KF 2 ima i visoku gol razliku 104:50.

Ekipa Hrvatskih studija, zasada je bez bodova kao i u futsal sveučilišnoj ligi. Uz njih Geodetski fakultet kao i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije nemaju bodove, s tim da su u prva tri kola ove ekipe bile po jednom slobodne.

Slijedeće kolo je na rasporedu u subotu na Kineziološkom fakultetu od 9 do 18 sati. Najzanimljiviji susret bit će između domaćih difovaca i ekipe FER-a, koji su stopostotni u prva tri kola. KF je nakon poraza u drugom kolu od Ekonomskog fakulteta, u trećem vratio poljuljano samopouzdanje visokom pobjedom nad Fakultetom političkih znanosti 24:12. Dosadašnji poredak u sve četiri skupine pogledajte na zsss.hr.

Odgovori