Svi smo ih mrzili u maminom ormaru, a danas vlada prava ludnica za takvim haljinama

Novi modni trend ove jeseni i zime definitivno su baršunasti, odnosno svileni odjevni komadi. Ako ćemo pravo, ne radi se o nimalo novoj modnoj revoluciji, već o vraćanju na police trgovina popularnog materijala ranih 90-ih kojega zasigrno još svi pamte u maminom ormaru. Plišane haljine još su do nedavno bile predmet ismijavanja i sjećanja na djetinstvo, a danas su ponovno odlika dobrog ukusa za modu. 

Foto: Pinterest

Nesvakidašnja kombinacija: Profesorica Računarstva zajedno s učenicama pokrenula modni blog

Gotovo da nema trgovine koja u svom asortimanu nema barem jedan baršunasti modni komad pa bilo da se radilo o cipelama, hlačama, sakoima, majicama i naravno neizostavnim haljinama. Ovaj topli i elegantni materijal tkanine ponovno je postao must have pa ga ove zime možete kombinirati na sve načine.

Bilo da se radi o dnevnoj varijanti ili nešto elegantnijoj, nikako nećete pogriješiti s plišanom haljinom u crnoj, vatreno crvenoj ili pak zelenoj boji. Nose se kratki i dugi modeli haljine, a osim uz dobar par štikli, možete ih slobdno kombinirati i uz ravne motorističke čizme i pamučnu bijelu majicu kratkih rukava ili dolčevitu. 

Budući da se ove godine slojevito odijevanje i zima ‘vole javno’, uz svoju novu baršunastu haljinu vrlo lako možete iskoristiti i stare modne komade u svom ormaru. Ako još uvijek niste odlučili koju ćete plišanu modnu krpicu isfurati u svježim adventskim danima, možda vam naš izbor pomogne. 

I naravno, nikako nemojte zaboraviti zaviriti na dno maminog ormara jer možda baš iz njega izvučete idealnu plišanu kombinaciju.

Odgovori