Pretraga

Svojom kreativnošću i bez financijske potpore studenti ADU-a vratili 80-te u hrvatski film

A- A+

U sklopu Filmske Revije Kazališne Akademije – FRKA studenti ADU-a snimili su zanimljiv film s referencama filmova iz 80-ih. Njihov zanimljiv i kreativan film nastao je bez ikakve financijske potpore, a isključivo zahvaljujući trudu, radu, volji i kreativnosti studenata.

Foto: Tin Mihaljević| ADU

Filmska Revija Kazališne Akademije bijenalni je filmski festival u organizaciji studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, a nastao je kako bi omogućio javno prikazivanje najboljih filmskih ostvarenja tijekom studija u posljednje dvije godine – igrani, dokumentarni, redateljske i snimateljske vježbe, promotivni filmovi i drugi. Od 31. ožujka do 2. travnja održana je 12. po redu takva revija, a u sklopu nje nastao je jedan vrlo zanimljiv film.

Izdvojeni članak

Student zagrebačkog ADU-a opjevao neraskidivu vezu između njega i bake, puretine i francuske

Snimljen je bez ikakve financijske potpore, a isključivo uz dobru volju studenata Akademije dramske umjetnosti. Budući da prikazuje borbu filmaša i kazalištaraca kroz reference filmova iz 80-ih (Blade Runner, Terminator, Miami Vice), svojevrstan je novitet u hrvatskom filmu. 

– U promo filmu je sudjelovalo više od 70 osoba, snimanje je trajalo 16 dana, u filmu sudjeluju studenti i profesori Akademije dramske umjetnosti, ali i vanjski suradnici. Film je nastavak Promo filma iz 2009. godine koji je također najavljivao FRKA Festival, a koji je svoju radnju bazirao na trendovima 70-ih, kažu nam s ADU-a. 

Ovaj zanimljiv i nadasve kreativan film možete vidjeti u nastavku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap