Pretraga

Talentirani ljudi uzimaju već dobro poznate stvari i pretvaraju ih u još bolje: Cover glazbenici koje ne želite propustiti!

A- A+

Vrijeme u kojem trenutno živimo je idealno vrijeme za postati kreativan i raditi na sebi te na svojim vještinama. Neki čitaju knjige, neki ih pišu, neki napokon uče svirati gitaru koju su dobili na poklon prije 3 godine, a neki se posvećuju snimanju TikTok videa… U svakom slučaju, iz mora loših stvari, rodi se i poneka dobra.

foto: Unsplash

Među svim tim dobrim i lošim stvarima koje često imamo privilegiju gledati zahvaljujući modernoj tehnologiji, nađu se i odlične stvari koje nas natjeraju da se zapitamo što radimo na ovom svijetu bez ijednog talenta… Istina je da svatko od nas ima talent za nešto, samo to još možda nismo otkrili.

Izdvojeni članak

Melem za dušu u vrijeme karantene – predivni glazbenici za koje možda niste čuli

Ali na svu sreću, YouTube vrvi videima raznih glazbenika koji su otkrili to nešto u čemu su najbolji i odlučili su to podijeliti s cijelim svijetom, odnosno s nama. Jedna od najpopularnijih stvari koje se nalaze na YouTube-u su definitivno glazbenici koji su se proslavili snimanjem obrada, ilitiga ‘covera’ poznatih pjesmi.

Kada je YouTube bio na samim počecima, bila je hrpa glazbenika koji su pokušavali doći do svoje publike, a najpoznatiji primjer s našeg područja su 2CELLOS koji su sa svojom verzijom Smooth Criminala Michael Jacksona oduševili doslovno svih, a danas pune dvorane diljem svijeta. Dobro, možda ne baš danas…

U svakom slučaju, donosimo vam nekoliko glazbenika koje definitivno ne želite propustiti zato što njihove obrade su definitivno bolje od samih originala!

Cimorelli

Bend formiran od pet sestara (originalno šest) je bio među prvima koji su krenuli sa snimanjem covera. Dan danas izbacuju nove videe na tjednoj razini, a kako godine prolaze, tako imaju sve bolju produkciju, a i vlastite pjesme.

I dalje, među njihovim najpoznatijim videima su stare obrade za koje su jednostavno stale ispred kamera, predstavile se te krenule pjevati. Osim što snimaju pjesme, izbacuju i vlogove, imaju vlastiti podcast, a neke od sestara su čak krenule sa svojim samostalnim singlovima. U svakom slučaju, vrlo zanimljive i talentirane cure!

Ann Annie

Kada razmišljamo o coverima, često zamišljamo ljude kako pjevaju, no to nije jedina mogućnost covera. Ann Annie je teško za objasniti, možda je samo bolje da vas pustimo da u miru slušate i cijenite ljepotu ovozemaljskoga života.

Lindsey Stirling

Slično (a opet VRLO različito) kao i 2CELLOS, Lindsey također svira u svojim obradama, bez pjevanja. Upravo zato često ima suradnje s ostalim pjevačima, pa je tako s John Legendom snimila i verziju pjesme ‘All of me’.

Ipak, posebni su oni u kojima sama izvodi pjesme, zato što pokazuje koliko je zanimljiva sama sa sobom te da nam zaista ne trebaju riječi za glazbu. Ali da, nezgodno je kada želite pjevati pod tušem..

Klapa Libar

Svi znamo da klapa Libar ima svoje autorske pjesme koje su same po sebi dovoljno poznate da im ne trebaju obrade, ali postoji cijeli jedan segment na njihovom YouTube kanalu pod nazivom ‘Turki party’ koji bi jednostavno bilo pogrešno izostaviti s ove liste.

Legendarni Haustor i Darko Rundek sami po sebi su nešto jedinstveno i savršeno, ali ova verzija pjesme Bi Mog’o Da Mogu je jednostavno zarazna…

Sanja

Svi ostali s ove liste su već ultra popularni pa ste možda i čuli za njih, ali male su šanse da ste čuli za ovu talentiranu pjevačicu. Na njezinom YouTube kanalu se nalazi tek nekolicina videa, ali jednom kada krenete slušati, zaljubit ćete se.

Kao i svi ostali veliki glazbenici, svakoj obradi daje nešto svoje, pa tako nemate osjećaj kao da slušate pjesmu koju ste već čuli negdje, već nešto originalno, novo!

 

Copy link
Powered by Social Snap