Pretraga

‘Tanjur pun dobrote’: Snimite video koji će se prikazivati na nacionalnoj televiziji

A- A+

Udruga Žmergo pokrenula je natječaj u kojemu školarci mogu sudjelovati videom od 30 sekundi, a koji će odgovarati na problematiku globalnih izazova u području hrane. Natječaj je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola uključenih u projekt EAThink2015, a prijaviti se možete sve do 1. ožujka. U sklopu kampanje, najbolji učenički video bit će prikazan na nacionalnoj televiziji.

Izvor: EAThink CRO – Jedi lokalno, misli globalno!

Udruga Žmergo otvorila je video natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola uključenih u projekt EAThink2015 kojim se podupiru kreativne ideje kojima učenici odgovaraju na problematiku globalnih izazova u području hrane.

Izdvojeni članak

Samo zdravo: U Đakovačkoj školi učenici sami prave sir i domaće kobasice

Video-natječaj ‘Tanjur pun dobrote‘ namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola u dobi od 11 – 19 godina (cijeli razredni odjel ili tim od najmanje pet učenika iste škole različitih uzrasta) i to iz škola na području cijele Hrvatske. Jedna škola na natječaj može prijaviti najviše tri video uratka.

U formi video spota u trajanju do 30 sekundi trajanja, natječaj je otvoren za inovativne ideje učenika kao njihovih prijedloga rješenja za uočene probleme na temu neovisnosti hrane (uzgoj hrane / vrtlarenje, hrana kao otpad, kritička, odgovorna kupovina i potrošnja hrane).

Natječaj ima za cilj prepoznati i podržati najinovativnije ideje djece i mladih kao njihovih prijedloga rješenja za uočene probleme na temu globalnih razvojnih ciljeva i neovisnosti hrane, a kroz konkretne prijedloge društvene angažiranosti mladih u području uzgoja hrane, bacanja hrane i odgovorne kupovine i potrošnje hrane.

Na osnovu najbolje učeničke ideje razvit će se medijska informativna kampanja projekta na nacionalnoj, ali i europskoj razini s ciljem podizanja svijesti o izazovima globalnog razvoja, a profesionalno snimljen video na temelju pobjedničkog videa će biti javno prikazan na nacionalnoj televiziji.

Natječaj je otvoren do 1. ožujka u ponoć, tako da još imate vremena razviti i realizirati svoje ideje. Više detalja o natječaju saznajte iz dokumenta u nastavku.

EAThink2015 Tanjur Pun Dobrote! Pravila Video Natjecaja by srednja.hr on Scribd

Share via
Copy link
Powered by Social Snap