Pretraga

U Teatru na Trešnjevci krenuo studentski program ‘Učiteljski kazališni laboratorij’ za buduće učitelje i učiteljice

A- A+

Teatar na Trešnjevci je u srijedu, 23. siječnja, predstavio program Učiteljski kazališni laboratorij koji studentima omogućuje da isprobaju te izvedu svoje ispitne igrokaze na pozornici. Kreativna radionica za cilj ima budućim odgajateljicama i odgajateljima te učiteljicama i učiteljima dati uvid u dramsko-scensko stvaralaštvo.

Foto: Teatar na Trešnjevci

Program je nastao u suradnji Centra za kulturu Trešnjevka s Katedrom za hrvatski jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Studenti, dakle, dobivaju mogućnost vježbanja igrokaza na sceni Teatra na Trešnjevci, a zatim pripremaju polusatnu predstavu u kojoj sami glume te ju izvode pred kolegama.

Učiteljski kazališni laboratorij službeno je otvoren izvedbom predstave “Nikad spremni” studentica 4. godine modula Informatika. Radionicu vode Maša Rimac-Jurinović s Učiteljskog fakulteta te Frana-Marija Vranković s Teatra na Trešnjevci.

Polaznici Učiteljskog fakulteta, uz će svoje izvedbe pripremati i petominutne predstave s učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole, koje će mali osnovnoškolci potom izvoditi. Nakon svih izvedbi, studenti će vršiti evaluaciju rada i projekta, koji se provodi od siječnja do prosinca 2019. godine.

Informacije o programu možete pronaći i na stranicama Centra za kulturu Trešnjevka.

Evo još nekoliko fotografija s Učiteljskog kazališnog laboratorija:

 

Copy link
Powered by Social Snap