Pretraga

Teror na Ask.fm: Tinejdžerica ‘istrollana’ do smrti

A- A+

Hannah Smith (14) iz Lutterwortha objesila se nakon što je mentalno podlegla brutalnom zlostavljanju na internetu putem stranice Ask.fm. Kontroverzna stranica, bazirana u Latviji, dozvoljava anonimno postavljanje pitanja i sadržaja na profile korisnika.

Hannah Smith je još jedna žrtva internetskog zlostavljanja, koja se s tek 14 godina objesila nakon što je dugo trpjela zlostavljanje vršnjaka putem svojeg profila na Ask.fm. Web stranica koja na kojoj ljudi mogu anonimno postavljati pitanja i pisati komentare korisniku dovela ju je do očajničkog poteza-djevojka se zbog maltretiranja objesila.

Izdvojeni članak

Anonymous raskrinkao online zlostavljača zbog kojeg se tinejdžerica objesila

Zlostavljanje trajalo mjesecima

Djevojku su mrtvu pronašli roditelji u petak, a tinejdžerica se objesila zato što su joj na stranici Ask.fm anonimci pisali odvratne komentare poput ‘Umri ili ‘Oboli od raka’. Maltretiranje žrtve trajalo je mjesecima, a zbog njenog samoubojstva, roditelji i prijatelji sada traže da se Ask.fm u potpunosti zabrani. Hannah nije jedina koja je zbog zlostavljanja na spomenutoj stranici sama sebi oduzela život- ovo je već četvrti takav slučaj u posljednjih godinu dana.

Hannu su zlobni korisnici vrijeđali zbog njezine tjelesne težine, smrti ujaka i zbog sklonosti samoozljeđivanju. Nagovarali su je da popije izbjeljivač, a ni prijetnje nisu izostale. Zbog svega toga djevojka je tragično završila, a njen shrvani otac David putem Facebooka apelira na roditelje da spriječe djecu da koriste Ask.fm. Također, želi da kreatori stranice budu procesuirani na sudu. Istu stranicu stručnjaci za sigurnost nazivaju rajem za one koji uhode djecu putem interneta.

Izdvojeni članak

Tinejdžerici stalo srce od šoka zbog zlostavljanja preko Facebooka

Preklinjala anonimce da prestanu s maltretiranjem

Tek dva tjedna prije nego se objesila, Hannah je preklinjala zlostavljače koji se kriju iza plašta anonimnosti, da prekinu maltretiranje. Iako im je napisala kako je već jednom pokušala samoubojstvo zbog takvih komentara, zlostavljanje nije prestalo.

Latvijska stranica Ask.fm ima više od 60 milijuna korisnika, a dozvoljava bilo kome da vidi imena, fotografije i osobne detalje djevojaka i dječaka starih tek 13 godina. Korisnici na profilima ostavljaju poruke koji variraju od uvreda do seksualnih ponuda i prijetnji nasiljem. Stranica je na meti teških kritika upravo zbog mogućnosti anonimnog komentiranja i postavljanja pitanja, piše Daily Mail.

Teror na Ask.fm: Tinejdžerica ‘istrollana’ do smrti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap