Pretraga

TikTok, jedna od najpopularnijih društvenih mreža, prešla je milijardu korisnika

A- A+

Nakon sjajnih vijesti da njegovi korisnici provode više vremena na videima nego Youtube korisnici, TikTok je objavio da je prešao milijardu korisnika.

tiktok mobitel

Foto: Unsplash; Olivier Bergeron

TikTok, jedna od najpopularnijih društvenih mreža današnjice, izvijestio je da su upravo prešli milijardu korisnika na mjesečnoj razini. Radi se o zaista nevjerojatnim rezultatima za platformu koja je dostupna tek od kolovoza 2018., nakon čega su je vlade diljem svijeta pokušale dodatno regulirati i marginalizirati, ponajviše iz sigurnosnih razloga jer se u pozadini svega nalazi kineska kompanija ByteDance, piše Verge.

TikTok je svoj najveći skok u popularnosti doživio početkom pandemije koronavirusa postavši aplikacija koju su ljudi najviše skidali u prvom kvartalu prošle godine. Precizno, u tom je perioud skinuta nevjerojatnih 315 milijuna puta diljem svijeta. ByteDance je izjavio kako im je dobit prošle godine porasla za duplo, u odnosu na godinu prije, zaradivši 34,3 bilijuna američkih dolara. ByteDance danas, nakon bilježenja porasta broja korisnika, pa tako i zarade, cijeni se na 425 milijarde dolara.

Uspjeh TikToka pokušali su iskoristiti i drugi, uvodeći i u svoje društvene mreže i platforme značajke koje su ga učinile toliko popularnim. Tako je Youtube uveo formu kratkih videa u obliku svojih Shortsa, Instagram u obliku Reelsa, a Snapchat je unutar svoje aplikacije uveo Spotlight, direktni TikTok klon. Neovisno o tome, piše Verge, TikTok je nastavio rasti. Kako su mediji izvijestili početkom rujna ove godine, korisnici TikToka provodili su prosječno više vremena gledajući videe kratkog formata na toj plaftormi, nego što prosječno korisnici Youtubea provode na Youtubeu.

tiktok mobitel
Share via
Copy link
Powered by Social Snap