Pretraga

Tinejdžer koji je pratio letove Elona Muska, sada objavljuje kretanje zrakoplova ruskih oligarha

A- A+

Jack Sweeney, 19-godišnjak koji je stekao popularnost zahvaljujući Twitter profilu na kojem objavljuje informacije o letovima privatnog zrakoplova Elona Muska, sada u jeku rata između Rusije i Ukrajine prati zrakoplove ruskih oligarha.

Jack Sweeney. Screenshot: YouTube/The Project

Nakon što je stekao internetsku slavu prateći letove privatnog zrakoplova Elona Muska, 19-godišnji je Jack Sweeney usred rata između Rusije i Ukrajine otvorio Twitter profil na kojem objavljuje informacije o letovima najbogatijih Rusa.

Sweeney, naime, nije jedini koji se okušao u ovakvom pothvatu. No, ono što ga značajno ističe od drugih sličnih profila je upravo – jednostavnost. Dakle, zainteresirani s lakoćom mogu otići na Twitter i u samo nekoliko trenutaka pogledati informacije o kretanju zrakoplova ruskih oligarha.

Izdvojeni članak

Elon Musk ponudio tinejdžeru 5.000 dolara da ukloni svoj profil na popularnoj društvenoj mreži

Kako prenosi Bloomberg, Sweeney je otvorio profil za praćenje ruske elite nakon brojnih zahtjeva njegovih pratitelja.

-Zrakoplovi koje imaju ti oligarsi apsolutno su ludi. Njihovi su avioni ogromni u usporedbi s drugim mlažnjacima, rekao je Sweeney za Bloomberg ističući činjenicu da ruski bogataši nerijetko lete u komercijalnim zrakoplovima poput Airbusa A319 i Boeinga 737.

Međutim, iako su ove informacije ljudima zanimljive, svakako valja napomenuti da nisu pretjerano korisne. Sweeney, nadalje, sve detalje povlači sa stranice ‘Radar Spots’, gdje se ne spominje tko je na tim letovima niti kojim se povodom putuje.

U svakom slučaju, 19-godišnjak je u kratko vrijeme uspio skupiti preko 100.000 pratitelja na Twitter profilu koji među ostalom prati i letove Vladimira Potanina, Romana Abramoviča i Alexandera Abramova, što je poprilično impresivna činjenica.

 

 

 

Tinejdžer koji je pratio letove Elona Muska, sada objavljuje kretanje zrakoplova ruskih oligarha
Share via
Copy link
Powered by Social Snap