Pretraga

Tisuće ljudi tek je otkrilo trik na iPhoneu koji će vam olakšati dopisivanje, a postoji već godinama

A- A+

Društvene mreže preplavile su poruke zadovoljnih i iznenađenih korisnika iPhone, nakon spoznaje kako na Appleaovom pametnom telefonu već tri godine postoji trik, koji može uvelike olakšati dopisivanje. Naime, umjesto da u aplikaciji za SMS-anje i/ili dopisivanje nespretnim (i debelim) prstima kursor povlačite po ekranu, to možete puno preciznije i jednostavnije učiniti uz pomoć tipke Space.

foto: Srednja.hr

Naime, ako tu tipku kliknete i držite nekoliko sekundi, otvorit će vam se opcija micanja kursora, koji onda možete vući okolo držanjem Spacea.

Ovaj iPhone hack je postao viralan nakon Tweeta gastro blogerice Krissy Brierre-Davis, koja je upitala svoje pratitelje ‘zašto joj nitko nije otkrio ovaj trik?, te da se osjeća prevarenom’.

Krissy u tom trenutku vjerojatno nije ni sumnjala da joj mnogi prijatelji i/ili pratitelji nisu otkrili ovu olakšicu, jer ni sami nisu znali za nju.

No, kao u onim reklamama u kojima se nude kojekakvi proizvodi pa nakon njihova predstavljanja uglavnom slijedi dio ‘ali to nije sve’, tako je i ovoga puta sa Spaceom i aplikacijama za dopisivanje na iPhoneu.

Naime, osim što razmaknicom možete povlačiti kursor, dodatnim intezitetom pritiska, možete i označiti željenu riječ ili rečenicu.

Na kraju valja naglasiti da je ova funkcija dostupna na iPhone 6S uređajima i novijima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap