Pretraga

Tko su Pišonja i Žuga: Otkrijte istinu o legendarnom dvojcu iz pjesme Zabranjenog pušenja

A- A+

Sarajevski bend Zabranjeno Pušenje na sceni je već preko 30 godina te je u svojoj bogatoj povijesti, objavio niz pjesama, koji su postali regionalni hitovi. Jedna od najistaknutijih je ‘Balada o Pišonji i Žugi’ odnosno priča o dvojici tinejdžera koji su ukrali autobus gradskog prijevoznika te se zaputili na more. Da stvar bude upečatljivija, ovaj se događaj ‘pokušaja odlaska na more’, zbilja dogodio, a što je istina od situacija navedenih u pjesmi, otkrio je u video isječku Žuga.

Screenshot: YouTube

‘Balada o Pišonji i Žugi’ koju je sarajevski bend Zabranjeno pušenje izdao davne 1987. godine, ostao je jedan od njihovih najvećih hitova do danas. U pjesmi se radi o dva tinejdžera, koji ukradenim autobusom gradskog prijevoznika, nastoje doći do mora te ih dakako prate razne anegdote. Na kraju se ne uspiju ‘potočati’ jer ih u tome spriječi policijska zasjeda.

Izdvojeni članak

Poslušajte izvrstan srednjoškolski bend iz Sarajeva

Međutim, kao i mnogi likovi iz pjesama Zabranjenog pušenja poput Murge Drota ili Mile Hašišara i dvojac Pišonja i Žuga, postoje u stvarnosti, što nikada nisu krili članovi benda.

Tako su na HTV-u kroz emisiju ‘Rekonstrukcija’ odlučili provjeriti gdje su sada junaci poznate Balade i što se zbilja dogodilo te opjevane noći.

Pogledajte interesantni video.

Tko su Pišonja i Žuga: Otkrijte istinu o legendarnom dvojcu iz pjesme Zabranjenog pušenja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap