Prije točno 30 godina ova naša pjesma pobijedila je na Eurosongu

Na današnji datum, 6. svibnja, 1989. godine, zadarska grupa Riva s pjesmom Rock me baby pobijedila je na Eurosongu. Te godine Eurosong se održao u Švicarskoj, a Jugoslavija je po prvi i zadnji put zauzela prvo mjesto.

Screenshot YouTube

Rock me baby stihovi su koji se pjevaju i danas na brojnim zabavama, a prije točno 30 godina slušala ih je cijela Europa. Grupa Riva na današnji je dan 1989. godine nastupila na Eurosongu za Jugoslaviju i odnijela pobjedu s ukupno 137 bodova. Sljedeće godine (1990.) Eurosong se održao u Zagrebu.

'Vas na Eurosong nagodinu': Studentska grupa oduševila mashupom svih pjesama koje su Hrvatsku predstavljale na tom natjecanju
Članovi ovog zadarskog benda bili su pjevačica Emilija Kokić, gitarist Zvonimir Zrilić, basist Nenad Nakić, bubnjar Boško Colić i klavijaturist Dalibor Musap.  Tekst pjesme napisao je Stevo Cvikić, a glazbu Rajko Dujmić. Pjesma je bila otpjevana na hrvatskom, a nakon proglašenja pobjednika i na engleskom jeziku.

Ove godine Hrvatsku na Eurosongu predstavlja Roko Blažević s pjesmom Kao heroj (The dream). Natjecanje će se održati u Izraelu, a datum velikog finala je 8. svibnja.

Pogledajte nastup Grupe Riva koji se održao prije točno 30 godina: