Pretraga

Top 5- Završne borbe na filmu

Prvo izdanje rubrike top 5 otvaramo s pet najbrutalnijih završnih borbi ikada zabilježenih na filmskoj vrpci.

5. Kurt Sloan VS Tong Poe (Kickboxer)

Nauljeni mišići, znoj i zamračena prostorija.Dva apolona stoje jedan nasuprot drugog intimnih dijelova prekrivenih samo krpama.Ako ste pomislili da slijedi išta drugo osim jedne od najjačih šora ikad grdo ste se prevarili.Uvod je to u završnu borbu Kickboxera u kojoj Kurt Sloan (Jean Claude van Damme) napokon ukrštava rukvice s nepobijedivim Tong Po-om, najvećim, najjačim i najopakijim azijskim gadom ikad.Kurt želi osvetiti svog brata kojeg je Po polukružnim udacem paralizirao na početku filma. Tko odnosi pobijedu? Pa Amerika brate!

4. Rocky Balboa vs Ivan Drago (Rocky IV)

fantastičnim završnim borbama zbog kojih su mnoge generacije nokautirale članove obitelji imitirajući kroše pred televizorom. Prokušani recept u kojem Rocky popije nevjerojatne batine pa se onda u bunilu krvi i znoja sjeti svoje Adriene i s dva udarca sruši svjetskog prvaka u četvrtom nastavku dovedenje do apsolutnog savršenstva. Ivan Drago, ruski stroj na početku borbe počasti omiljenog junaka udarcima koji bi na zemlju srušili i krdobizona ali potpuno neočekivano Rocky se diže i u ime slobodnog svijeta razbija komunističko čudovište. Pobijedu je još slađom učinila i činjenica da je Drago trenirao u svemirskom centru i kljukao se steroidima dok je Rocky kao pravi đek dizao klade i trčao po snjegu negdje u sibirskoj zabiti. Svaka pohvala!

 3. Brue Lee vs Chuck Norris (The way of the Dragon)

Tuang Luang je Bruce Lee. Colt je Chuck Norris. Cuck Norris i Bruce Lee bore se u rimskom koloseumu. Opsada Troje, Maratonsko polje i bitka na Sutjesci ne mogu se usporediti sa sukobom ovakvih dviju sila. Uz sav raskoš vještine koji je prikazan na ovoj sceni imate jedinstvenu priliku vidjedi i impresivnu količinu dlaka na Norrisovim leđima i ramenima.

2. Luke Skywalker vs Darth Vader (Emipire Strikes Back)

Najstrašniji filmski negativac protiv glavnog junaka s lošom frizurom. Svjetlosni mačevi se bliješte, iskre frcaju, budućnost galagsije je u pitanju. Luke se ipak ne pokaže ravnim velikom Vaderu, što nije ni čudo s obzirom da ima frizuru kao starija gospođa. Ipak Luke uspjeva izvući živu glavu jer se ispostavlja da mu je Vader otac. Čisti nepotizam.

1. Tony Montana vs likovi koji mu upadnu u vilu ( Scarface)

Kila kokaina prosuta po stolu. Široke zijenice, široki ovratnici. Njegov little friend je machine gun. On je Tony Montana i ovo je njegov posljednji obračun. Vjerojatno najveći badass kojeg je Hollywood ikad stvorio gleda lice u lice smrti i ne smije se nego reži. Zna da će umrijeti, ali sa sobom će povesti što više gadova može. Rispekt do neba.