Pretraga

Top 5ak: Kid Stars

A- A+

Donosimo vam popis pet najvećih dječjih zvijezda

Macaulay Culkin

Zahvaljujući neumornom repriziranju filma Sam u kući i njegovih nastavaka, vjerujemo kako su već svi upoznali jednu od najvećih dječjih zvijezda svih vremena: Macaulaya Culkina. Iako mu je uloga Kevina McCallistera donijela svjetsku slavu, devedesetih je glumio u mnogim dječjim filmovima od kojih se još ističu My Girl i Richie Rich. Međutim od 1994. Macaulayeva karijera  doživljava naglu silaznu putanju. Posjedovanje droge i zatvor nažalost čine dio njegove novije biografije, a o njegovoj karijeri danas se malo piše.

Mary-Kate i Ashley Olsen

Svoju glumačku karijeru sestre Olsen započele su već s godinu dana u seriji Full House gdje su naizmjenice glumile Michelle Tanner. Odrastajući pojavile su u nizu serija i filmova a svoj prvi milijun zaradile su sa samo deset godina i time postale najmlađe milijunašice u američkoj povijesti. Danas imaju svoju zvijezdu na šetalištu slavnih, svoju modnu liniju te se nalaze na Forbesovoj ljestvici najbogatijih žena u svijetu zabave, ali već dugo nemaju i zapaženiju filmsku uloge.

Haley Joel Osmet

Devedesetih je bio poznat kao dječaka koji vidi mrtve ljude, te je osvojio čitav niz filmskih nagrada. Iako su iza njega uloge u blockbusterima poput Foresta Gumpa i Šestog čula, ovaj dvadesttrogodišnjak danas većinom glumi u filmovima B liste.

Christina Ricci

Sjećate li se neobične ali simpatične Wednesday Adams koja se nikada ne smije? Članica obitelji Adams je odrasla, danas ima trideset i jednu godinu i  jedna je od rijetkih dječjih zvijezda koja se probila do onih ozbiljnih uloga. Osim u The Adams Family, Christina je kao dijete glumila u drugim dječjim uspješnicama poput Caspera i Mermaids, a danas se glumeći uz bok mnogima zvijezdama poput Johnnyja deppa i kim Basinger, isprofilirala u jednu od najboljih glumica svoje generacije.

Elijah Wood

Najpoznatiji hobbit iz triologije Gospodar prstenova svoju prvu manju ulogu ostvario je još kao sedmogodišnjak, da bi njegova karijera od tada krenula uzlaznom putanjom. Iako je široj publici postao poznat upravo po ulozi Froda Bagginsa, Elijah je još u djetinjstvu glumio s velikim imenima poput Melanie Griffith, Mela Gibsona i Kevina Costnera. Svi one koji se ne mogu sjetiti u kojem su to dječjem filmu imali priliku vidjeti Elijaha, neka se prisjete Avantura Huckleberrya Finna ili Flippera.

Copy link
Powered by Social Snap