Pretraga

Top 5ak: Najapsurdnije filmske scene

A- A+

wegotthiscovered.com

S vremena na vrijeme nađemo se u situaciji kada gledamo film i kažemo: “Daaa, ziheer… Nemoguće!” Ali činjenica je da zato postoje filmovi: da tamo vidimo stvari koje se ne mogu dogoditi u stvarnom životu.

Misija Ethana Hunta (Tom Cruise) je ušuljati se u sjedište CIA-e i ukrasti neke povjerljive dokumente. Problem je što je kompjuter u sobi koja je tako osigurana da je jedini način da se prođe neopaženo spustiti se sa stropa. Tom se bez problema spusti viseći na užetu, ukrade dokumente i pobjegne. Zašto je ova scena tako kultna? Jer je potpuno luda.

The Abbys – Ed Harris udiše tekućinu

Predvodnik futurističke podvodne ekipe za bušenje Bud (Ed Harris) u jednoj sceni mora deaktivirati bombu koja je predaleko da bi se došlo do nje koristeći opremu za ronjenje, stoga on stavi na sebe odijelo koje je puno tekućine koja se može udisati. Kada mu se tekućina počne puniti u plućima, Bud počne paničariti, ali bez razloga. Da, ova tehnologija zaista pali. Kako? Koristeći oksidiranu fluorougljičnu tekućinu. Dakle, da su vaša pluća puna tekućine iz koje mogu uzimati kisik, mogli bi sasvim normalno disati.

The Da Vinci Code – čovjek koji umire napiše poruku svojom krvlju

Policija nađe žrtvu ubojstva koja je, unatoč ozbiljnim ubodima u trbuh, imala vremena napisati kompleksnu poruku svojom krvlju koja će voditi do ubojice. Ako je imala vremena za to, sigurno je imala vremena i pozvati pomoć.

Sweeeney Todd – pita od ljudi

je priča o brijaču i pekarici koji pokrenu neobičan biznis: on ubija ljude, a ona od njihovog mesa pravi ukusne mesne pite koje poslije prodaje. Dok brijač još može proći, žena koja ljude pretvara u pite bez da oni to shvate, nema previše smisla.

Goldfinger – James Bond ispod mokrog kupaćeg kostima ima odijelo

Uvodna scena Goldfingera počinje izlaskom Bonda iz vode u kupaćem kostimu, da bi ga zatim skinuo i pokazao savršen smoking. Bond mirno zapali cigaretu dok mjesto eksplodira, zavede golu ženu i ubije Meksikanca sa lampom. Nema nikakvog objašnjenja osim toga da James Bond biva cool kao uvijek.

Copy link
Powered by Social Snap