Pretraga

Top 5ak: Najjači filmski monolozi

A- A+

Na prijemnom za Akademiju mladi glumci moraju uvježbati i izvesti monolog. Ja nikad nisam pomišljao na to da budem glumac, ali da jesam, na prijemnom bi izveo jedan od sljedećih. Dakle, pet najmoćnijih monologa na filmu!

5. Kevin Spacey- Seven

Voze se Kevin Spacey, Brad Pitt i Morgan Freeman u autu. Nije ovo početak vica, nego početak jednog od najuznemirujućih govora na filmu. Ni u starom zavjet Božja ruka pravde nije bila strašna kao Kevin Spacey s lisicama na rukama.

4. Ewan McGregor- Trainspotting

Ako hoćete sto lajkova na status, kopirajte Rentonov monolog na početku Trainspottinga. Istina, nećete biti prvi, ali pretjerano korištenje, ipak nije uspjelo izlizati sav koncentrirani cool mršavog narkića koji bježi od murije kroz Edinburgh. Pogotovo kad u pozadini svira Lust for life.

3. Al Pacino -Devils Advocate

Ako je itko ikad tebao glumiti sotonu, to je Al Pacino. Bez ikakve sumnje, najveći badass među glumcima na kraju Đavoljeg odvjetnika drži govor nakon kojeg bi i porota sastavljena od Alojzija Stepinca, Majke Terezije i Zlatka Sudca oslobodila đavla od svih optužbi.

2. Jack Nicholson- A Few Good Men

Zamislite mladog balavog Tom Cuisea u šminkerskom odijelu. Zamislite ga kao tužitelja koji preko puta ima staru iskusnjaru kao što je Jack Nicholson obučenog u uniformu vojnog časnika. Mali misli da ima Nicholsona u kutu, ali kao što ste očekivali, dobije po verbalnoj njonji. YOU CANT HANDLE THE TRUTH!

1. Samuel L. Jackson- Pulp Fiction

Vjerojatno ste na ovom mjestu očekivali Mela Gibsona u Hrabrom srcu. E pa prevaril ste se. Lako je biti moćan, ako imaš konja, mač i vojsku barbara iza sebe. Samuel L. Jackson ga je uspio nadmašiti s trajnom i tirkiznom majicom. Plus, kovanje rečenice I just tought it was just some cold blooded shit to say to a motherfucker before I pop a cap in his ass zaslužuje nobela za književnost.

Copy link
Powered by Social Snap