Pretraga

Top lista: Zvijezde koje su se obogatile nakon smrti

A- A+

Jedna od profitabilnijih industrija je ona zabavna, posebno zbog toga što mnoge zvijezde i posthumno zarađuju mnogo novaca. Upravo smrt proslavljuje razne umjetnike, a financijska vrijednost njihovih djela skače u nebesa nakon što autori napuste ovaj svijet. Trinaest pokojnih zvijezda iz industrije zabave tako uživaju ‘bogat zagrobni život’. Prošle godine ta grupa elitnih pokojnika zaradila je čak 532 milijuna dolara. Prva po zaradi je prošle godine Elizabeth Taylor, koja je tako Michaela Jacksona maknula s trona ove liste.

Časopis Forbes objavio je listu trinaest najbogatijih zvijezda koje su napustile ovaj svijet. Iako je na prvom mjestu već duže vrijeme kralj popa Michael Jackson, ove godina ga je pretekla glumica Elizabeth Taylor.
Pokojna holivudska legenda Liz Taylor lani je zaradila 210 milijuna dolara zahvaljujući dražbi svog nakita, odjeće i umjetnina.

Najskuplje prodan predmet na dražbi jest Van Goghova slika u njenom vlasništvu i to za 184 milijuna.
Liz je umrla u ožujku 2011. godine od posljedica srčanog udara i to u 79. godini života.

Izdvojeni članak

Najsmješnije izjave Jakea Harpera

Kralj popa na drugom mjestu, a nakon njega otac poznatog lika Charlijea Browna

Nakon slavne glumice slijedi Michael Jackson, kojeg Forbes naziva ‘postmortem kraljem gotovine’, jer je nakon smrti konstantno zarađivao više od ijedne živuće zvijede. Lani je ta brojka postmortem zarade iznosila 145 milijuna dolara. Podsjećamo, ubijen je 2009. godine zbog predoziranja lijekovima u dobi od 50 godina.

Drugi kralj, rock’n’rolla zaradio je prošle godine 55 milijuna dolara i tako je zauzeo treće mjesto na listi.
Otac poznatog američkog strip junaka Charlieja Browna, Charles Schulz zauzeo je visoku četvrtu poziciju na ovoj listi najbogatijih umrlih umjetnika.

Iako je prošlo već 67 godina otkad je strip Peanuts prvi put objavljen, popularnost Charlieja Browna ne jenjava. Tako je Fox najavio da će autori Ledenog doba uskoro snimati i film na temelju tog stripa.

Izdvojeni članak

Najskuplji filmovi svih vremena

Marley postao biznismen nakon smrti, a Einsteinova slava bit će na vrhuncu 2015. godine

Slijedi Bob Marley sa 17 i John Lennon s 12 milijuna zarađenih dolara.
Marley koji je umro u 36. godini života od raka, tijekom svoje živuće karijere nije bio usredotočen na gomilanje bogatstva, no nakon smrti to se promijenilo. Iako je umro davne 1981. godine, on je prodao preko 75 milijuna albuma u zadnjih 20 godina.

Nakon ovog dvojca, slijedi Marilyn Monroe koja dijeli svoje mjesto s Albertom Einsteinom, sa zarađenih 10 milijuna dolara. Međutim očekuje se da će ju Einsten prestići 2015. godine, jer će tada biti stogodišnjica njegova teorije relativnosti.

Cijelu listu zvijezda koje su se obogatile nakon smrti pogledajte u nastavku.

1. Liz Taylor, 210 milijuna dolara

2. Michael Jackson, 145 milijuna dolara

3. Elvis Presley, 55 milijuna dolara

4. Charles Schulz, 37 milijuna dolara

5. Bob Marley, 17 milijuna dolara

6. John Lennon, 12 milijuna dolara

7. Marilyn Monroe, 10 milijuna dolara

7. Albert Einstein, 10 milijuna dolara

9. Theodore Geisel (Dr. Seuss), 9 milijuna dolara

10. Steve McQueen, 8 milijuna dolara

10. Bettie Page, 8 milijuna dolara

Copy link
Powered by Social Snap