Pretraga

[Top sportaš] Mladi hrvatski bacač za kraj juniorske karijere osvojio europsku broncu

A- A+

Na Europskom juniorskom prvenstvu do 19 godina, koje se održalo u švedskoj Eskilstuni, bacač kladiva Matija Gregurić je odličnim rezultatom najavio svoj izlazak u seniorsku konkurenciju. Međutim, europska brončana medalja nije jedini međunarodni uspjeh našeg mladog atletičara. Prije dvije godine je na Svjetskom juniorskom prvenstvu za mlađe od 18 iznenadio konkurenciju i osvojio za Hrvatsku prvo zlato u povijesti na tom natjecanju.

foto: osobna arhiva

Mladi Matija Gregurić (19) atletiku je rekreativno počeo trenirati u osnovnoj školi. Bacanjem kladiva bavila se njegova sestra pa je sa 11 godina odlučio krenuti njezinim stopama.

Izdvojeni članak

Top Sportaš: Dario Šarić otkrio tko je ‘krivac’ što je postao košarkaš

S ozlijeđenim leđima peti na Svjetskom prvenstvu za mlađe od 20 godina

Danas mu nije žao što se specijalizirao za ovu disciplinu. Kroz rezultate u juniorskoj karijeri istaknuo je svoj potencijal, a brončanom medaljom s posljednjeg Europskog juniorskog prvenstva najavio je kako od njega i u seniorskoj budućnosti možemo očekivati nove pobjede.

– Uz ovu broncu najveći uspjesi su mi prvo mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu za mlađe od 18 godina i peto mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu, s tim da sam tada imao ozljedu leđa, a uvjeren sam da bi bez nje i tada uzeo neku medalju, prisjetio se Matija svojih najboljih rezultata.

Izdvojeni članak

[Top sportašica] Sjajna Mladostašica Iva Jurišić ipak bi radije bila učiteljica nego odbojkašica

Matija je sretan što je s medaljom zaključio juniorski dio karijere

S posljednjim prvenstvom u Švedskoj zadovoljan je u svakom pogledu. Iako smatra da je moglo i bolje, sretan je što je s medaljom zaključio juniorski dio karijere.

– Imam dobre rezultate i u seniorskoj konkurenciji, ali do sada su mi u fokusu bila samo juniorska natjecanja, a tek sada ću se okrenuti na seniore, izjavio nam je atletičar Gregurić, koji je prije godinu dana završio srednju, kako planira nastaviti vrijedno trenirati i profesionalno se baviti ovim sportom.

Prije nego li uđe u profesionalce Matija je morao odgovoriti i na neka naša pitanja, pa pročitajte što nam je otkrio.

Sportski uzor?

Najveći uzori su mi kladivaš iz Japana Koji Murofushi i Slovenac Primož Kozmus.

Omiljeni glazbeni žanr?

Volim slušati svaku vrstu muzike.

Najdraži film?

Omiljeni film mi je ‘Brzi i žestoki’.

Hobi?

Volim slagati rubikovu kocku i s prijateljima igrati nogomet.

Omiljeni predmet?

Najdraži predmet mi je bio tjelesni, a nisam volio matematiku.

Najdraži klub?

Od klubova mi je najdraži AK Dinamo Zrinjevac u kojem treniram. Makar, moj sport je pojedinačan, a ne tismki, tako da i nemam najdražih klubova.

Uspjeh u srednjoj školi?

U školi sam prolazio s trojkom. Najviše vremena dajem sportu.

Neostvarena želja?

Želja mi je nastupati na Olimpijskim igrama i volio bi kroz godine treniranja, ako bude malo sreće i zdravlja, uzeti medalju.

Copy link
Powered by Social Snap