Pretraga

Treba i o njima voditi brigu: Kako paziti na obrve i trepavice?

A- A+

Dlake su jedna vrlo zanimljiva stvar – s jedne strane, čini se kako uopće ne rastu (koliko vam treba da bi vam kosa narasla), a s druge strane, ne prestaju rasti (koliko često se brijete). Šalu na stranu, o tim stvarima treba voditi računa. Pa čak i kad su u pitanju obrve i trepavice.

foto: Unsplash

Najbolja stvar koju možete napraviti za svoj izgled jest ta da počnete brinuti o svom zdravlju. Tek kada zdravlje dovedete u red, tek onda možete očekivati neke drastične promjene u svom izgledu. Na kraju krajeva, bi li nam zaista bilo privlačno nešto što nas ne asocira na dobro zdravlje? Vjerojatno ne. Ili, barem to sada više nije slučaj.

U prošlosti je svašta bilo u trendu – od toga da je bila fora izgledati kao da se drogirate, pa do toga da vam se vide donje gaće. U svakom slučaju, ne treba se previše ugledati na prošlost, osim možda kao poticaj što NE raditi. Među te trendove koje treba izbjegavati, svakako spada i trend pretjeranog čupanja obrva.

Obrve su dugo vremena bile tanke, a onda se nekako pojavila Cara Delevigne i odjednom su svi željeli imati guste i bujne obrve. Ta priča je ostala i dan danas, pa se obrvama posvećuje dodatna pažnja kako bi što ljepše uokvirile lice. Slično je i s trepavicama, koje su tu kako bi naglasile oči.

U oba slučaja, situaciju je moguće u potpunosti izmijeniti pomoću šminke – čak i da se ne potrudite previše, uz samo nekoliko poteza maskarom možete postići zavidne rezultate. No, na kraju dana, šminka se skine i ostanete bez nje. Za dugotrajne promjene potrebno je i dugotrajno se pripremati, odnosno paziti ‘iznutra’. Pitate se kako?

Izdvojeni članak

Nije bitno samo što nanosite na svoje lice, već i kako: Radite li masažu lica?

Izbjegavanje vodootporne maskare

Bliži se ljeto, što vrlo vjerojatno znači i da se bliži vrijeme kada ćete češće nositi vodootpornu maskaru. Sad, mi ćemo vas probati uvjeriti da to ne radite, kako biste očuvali zdravlje svojih trepavica. Ipak je trepavice nešto teže nacrtati negoli obrve ili veća usta… Ako nemate trepavice, jednostavno ih nema.

Vodootporna maskara je sama po sebi napravljena od stvari koje su nešto agresivnije – inače se ne bi dulje zadržavala na vašim trepavicama. Zbog tih sastojaka ih isušuje, a to nije nikada dobro. No, čak i da uspijete naći ekstra nježnu, kako ćete ju skinuti? Morat ćete malo upotrijebiti silu i barem ih tako oštetiti.

Ricinusovo ulje

Da ne bi sve ostalo samo na zabranama, donosimo i savjet kako ih ojačati. Jednostavno, svaki dan prije spavanja, namažite i trepavice i obrve s ricinusovim uljem. Ovo ulje je inače poznato po tome da potiče rast kose, trepavica i obrva, pa ga slobodno možete ponekad staviti i na kosu. Samo oprez, zaista je dosta gusto i bit će ga teže isprati iz kose.

No, kako je riječ o manjim količinama za obrve i trepavice, tu neće biti problema na tom području. Kako biste si olakšali samo nanošenje, možete se poslužiti češljićem za obrve, pa uz pomoć njega nanijeti ulje i na obrve i na trepavice. Naravno, nakon što ste nanijeli sve ostale stvari – ovo ide na kraju.

Nježnost

Koliko puta vam se dogodilo da ste pregrubo skidali maskaru i usput skinuli nekoliko trepavica? Ili da ste čupali obrve, pa ih onda i prečupali? Nezgodne su to situacije koje se znaju i mjesecima popravljati, a lako su mogle biti izbjegnute. Potrebno je samo malo pripaziti i imati ‘lakšu’ ruku – pogotovo u sljedećim situacijama.

Kada čupate obrve, nikako to nemojte raditi pod jakim svijetlom. Idealno bi bilo kada biste to radili na danjem svijetlu, koje će vam pokazati što morate počupati, ali isto tako vas neće tjerati na perfekcionizam (koji često završi u kobnim greškama). Po pitanju trepavica, samo izbjegavajte agresivno trljanje istih, bilo da je skidanje šminke u pitanju ili nešto što vam je upalo u oko. Samo smireno.

Treba i o njima voditi brigu: Kako paziti na obrve i trepavice?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap