Pretraga

Trend #nomakeupselfie: Jesu li žene ljepše bez šminke?

A- A+

Društvene mreže lagano preplavljuju djevojke i žene bez šminke. Iako nikom nije potvrđeno kako je krenuo trend #nonmakeupselfie, izgledno je da se radi o podizanju svijesti o opakoj bolesti – raku. Žene koje objave selfije bez šminke nominiraju prijateljice koje trebaju učiniti isto pa su se na taj način proširile slike prirodnih lica pripadnica nježnijeg spola.

Svijet je zahvatio novi trend koji je preplavio društvene mreže. Radi se o trendu #nonmakeupselfie koji su, navodno, započele pripadnice nježnijeg spola kako bi podigle svijest o oboljenju od raka. Naime, sve više korisnica Facebooka, Twittera i drugih društvenih mreža skidaju šminku i fotografiraju se, nakon čega nominiraju druge prijateljice da naprave isto.

Izdvojeni članak

Kako postići ‘no make-up’ look

Muškarci vole djevojke s manje šminke

Koji god motiv bio, ovaj trend vjerojatno podržavaju brojni muškarci i žene koji smatraju da su najljepša lica s malo ili bez šminke. Naime, brojna istraživanja su pokazala da je upravo takvo mišljenje ustaljeno među većinom ljudi.

Psiholozi ističu da neke žene često pogrešno smatraju što je suprotnom spolu privlačnije jer muškarci vole žene sa 40-ak posto manje kozmetičkih preparata nego što doista koriste.

Žene žive u zabludi

– Zablude igraju važnu ulogu u samopouzdanju ljudi, a nažalost su zasnovane na običnim nesporazumima. Nadam se da će svi primiti pozitivne reakcije na ‘selfije’ bez šminke, izjavio je doktor Jones koji je proveo studiju kojom je ispitao pogrešne procjene oko toga što muškarci smatraju privlačnim.

Sudionici u navedenoj studiji su otkrili kako vjeruju da je drugim pojedincima atraktivnija djevojka s više šminke te da su žene naročito podložne toj zabludi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap