Pretraga

Tri mladića iz Zagreba pokazala akrobatske vještine u dramatičnom video uratku

A- A+

Borna Hojsak, Filip Antolović i Valentino Vulama, mladi su trojac koji je u centru Zagreba snimio kratki film baziran na gimnastičkim i akrobatskim vještinama, točnije sportskoj vještini novijeg datuma – freerunningu. Uz vratolomije ‘letećih Zagrepčana’, od kojih su dvojica i studenti Kineziološkog fakulteta, uklopljena je priča o osvajanju neodoljive djevojke koju uočavaju na Glavnom kolodvoru. Kako su reagirali brojni građani vidjevši njihove akrobacije, kao i neke druge detalje sa snimanja, otkriva nam jedan od aktera, a ujedno i snimatelj Borna Hojsak.

Kako izgleda kada se tri gimnastičara, koji poznaju i nekoliko drugih akrobatskih vještina, natječu tko će pridobiti naklonost neodoljive djevojke, revno prikazuje kratki film ‘Striving for perfection’. Naime, po ideji 19-godišnjeg breakdancera Filipa Antolovića, a u tehničkoj izvedbi Borne Hosjaka koji je poput trećeg člana Valentina Vulame student Kineziološkog fakulteta, trojac je snimio priču u kojoj pokazuju kombinaciju vještina koja se može podvesti pod freerunning.

Izdvojeni članak

Video: ‘Planiram se freestyle nogometom baviti dok mi god tijelo bude dopuštalo’

Sve počelo od gimnastike

Mada se uz fatalnu ljepoticu u filmu pojavljuje samo spomenuti trojac, tim koji je sudjelovao u radu kudikamo je brojniji.

– Sudjelovalo nas je puno, svi bliži prijatelji koji su mogli odvojiti vremena bez obzira na obaveze i to me jako iznenadilo. Prije smo još radili neke projekte, ali smo se ovoga posebno potrudili i rekli sami sebi: ‘Idemo sad napraviti nešto najbolje do sad’. Sve ukupno oko 15-ak ljudi je sudjelovalo u snimanju. Naglasio bih i da su uvodnu muziku uradili naši prijatelji, koji imaju umjetničko ime Good Fellaz, rekao nam je Borna.

Sva tri glavna aktera bave se sportom, s tim da će Valentino i Borna svoje znanje vještine možda uskoro dijeliti i mlađim naraštajima budući da studiraju na Kineziološkom fakultetu, a Filip je također na toj ideji za iduću godinu.

– Svako od nas je prvo krenuo s nekom vrstom gimnastike, pa smo se kasnije dalje usmjeravali. Ovo što izvodimo u videu se službeno zove freerunning jer se koriste i prepreke poput zidova, ograda i slično, ali i akrobacije poput raznoraznih salta.

Inače, Valentino se bavi profesionalno gimnastikom, ja skokovima u vodu, a Filip break danceom. Također još jedan hobi uz ovo mi je futsal. Igram za momčad KIF-a i trenutno smo u četvrtfinalu Sveučilisne futsal lige, podrobno nam navodi Borna interese i aktivnosti svoga ‘Air Flow’ tima kako se službeno zovu.

Izdvojeni članak

Žestoka vježba u parku: Street workout osvaja mlade željne dinamičnog i besplatnog treninga

Građani ostali zapanjeni

Osim bavljenja sporta, ova tri mladića starosti 19, 20 i 21 godinu, imaju se namjeru češće pojavljivati u vizualnim medijima.

– U videu smo htjeli spojiti naše znanje, dinamičnost, umjetnost i zgodne cure kako bi privukli što više gledatelja, u nadi da će netko prepoznati naš rad i angažirati nas dalje. Ili mene za snimanje spotova ili nas da glumimo u spotovima. Ovo nije prvi naš uradak, ali je najbolji je do sada i zasigurno će biti najpopularniji, govori 21-godišnji Hojsak.

Brojne akrobacije koje su dečki izvodili, uglavnom na Zrinjevcu, dakako nisu mogle promaknuti mnoštvu iznenađenih građana.

– Dok smo snimali privukli smo pažnju brojnih ljudi. Nikome nije bilo jasno što izvodimo s tolikom opremom po gradu, ali kad su uočili, svi su ostali zapanjeni, zaključuje Borna.

Pogledajte zanimljivi video, uz upozorenje da ovo ne pokušavate sami!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap