Pretraga

U 3 jednostavna koraka napravi svoj balzam za usne

A- A+

Hladniji dani odavno su stigli, a sve češće posljedice oštrog zraka i vjetra osjećamo i na našem tijelu. Suha koža, ispucale ruke i usne samo su neki od rezultata obitavanja na debelom minusu i kasnijem odlasku na topliji zrak. Kako bi se na vrijeme zaštitili i izbjegli dehidraciju usana donosimo vam jednostavan recept kako kod kuće napraviti vlastiti balzam za usne.

Foto: Pinterest

Izdvojeni članak

Nekoliko savjeta za dnevni make up

Osim što ćete uštediti i time nepotrebno kupovati balzame čiji učinak može biti upitan, u svojoj ćete posudici imati potpuno prirodni balzam koji je napravljen od zdravih sastojaka i kojega možete iskoristiti i kao balzam za ostale dijelove tijela.

Također, vaš je balzam potpuno prirodan koji neće zagađivati niti tijelo, niti okoliš. Potrebna su vam svega tri sastojka, od kojih neke možda već imate kod kuće, vatrostalna posuda i mala zdjelica u koju ćete spremiti svoju home made kozmetiku. 

Sastojci:

10 grama shea maslaca ( u zamjenu možete koristiti i kokosovo ulje ili pak maslinovo ulje)

– 1 gram pčelinjeg voska

– 1 kap eteričnog ulja po želji ( najčešće se radi o onome kojega imamo kod kuće lavanda, limun ili vanilija)

Foto: Pinterest

Izdvojeni članak

Imate staru maskaru? Ništa lakše. Evo kako joj produžiti vijek trajanja

Način pripreme: 

U vatrostalnoj posudi promiješajte sve navedene sastojke osim eteričnog ulja kojeg dodajete na kraju. Zdjelu utopite u vodenu kupelj koja se grije na temperaturi ne većoj od 70 celzijevih stupnjeva. Nakon što se sastojci otope, izvadite zdjelu iz vrele vode i dodajte kap eteričnog ulja. Smjesu odmah izlijte u željene posudice i ostavite da se ohladi i stisne. 

Uživajte u svom prvom prirodnom balzamu za usne, kojega možete iskorititi i za druge, suhe dijelove tijela! 

Foto: Pinterest

U 3 jednostavna koraka napravi svoj balzam za usne
Share via
Copy link
Powered by Social Snap